Ezt a koktélt idén télen jobban fogod szeretni, mint az Espresso Martinit

A Carajillót Spanyolországban készítették először, hogy egy kis rummal kortyolják reggeli kávéjukat.

Az idei tél slágere a Carajillo, ami az Espresso Martinire ad remek alternatívát. A képlet akár ilyen egyszerű is lehetne: adj 45 milliliter alkoholt a 45 milliliter kávédhoz, rázd össze egy jéggel teli shakerben, díszítsd narancshéjjal és kész.

Valójában azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen kávéhoz milyen alkohol kerül.

A Carajillót friss vagy félfriss eszpresszóból érdemes elkészíteni, hiszen ennek a textúrája utánozhatatlan, a koktélt pedig krémes, habos állagúvá teszi. Erősen ajánlott Licor 43-at adni hozzá. A spanyol likőr negyvenhárom összetevőből készül, ízében megjelennek a citrusfélék és a gazdag vanília is, így

tökéletes társa lesz a kesernyés kávénak.

A jégen rázást pedig nem úszhatjuk meg, hiszen ha csak ráöntjük a kávéra a likőrt, az úszni fog az eszpresszó tetején, azonban, ha shakerbe tesszük, csodálatosan összekeverednek a komponensek és igazán lágy textúrát kapunk.

A kávés koktélokból persze sosem elég. Ebből a cikkünkből megtudhatod, hogyan készítheted el otthon a világ legjobb ír kávéját, itt pedig többek között az Amaretto kávét mutatjuk be.

(Forrás: RobbReport, fotó: Getty)

alkoholos ital | kávés ital | kávés koktél | alkohol | koktél | kávé

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom