Nagyszerű variációkat mutatunk caprese salátára

A caprese a világ legegyszerűbb salátája, hiszen friss paradicsomon, mozzarellán, bazsalikomlevélen, egy kevés balzsameceten és olívaolajon kívül másra nincs is szükség hozzá. Érdemes azonban egy kicsit variálni az elkészítését, hiszen így még tartalmasabb, főfogásnak is beillő ételeket kaphatunk.

Tésztával

Spirálozott cukkinivel vagy spagettitésztával is felturbózható az olaszok kedvenc salátája.

Ebben az esetben azonban érdemes a paradicsomot kissé megsütni olívaolajon, majd összeforgatni a tésztával, belekeverni a tépett bazsalikomot és a mozzarellát, hogy az picit megolvadjon.

Omlettbe töltve

A tökéletes reggelihez tojásra, friss zöldségekre és fehérjére van szükség.  Mindez megtalálható az omlettben, ha az elkészült sült tojásba paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot töltünk.

Ráadásul a forró omlett – miközben átöleli a caprese salátát – kellemesen meg is olvasztja a sajtot, így az még krémesebb, lágyabb lesz.

Gyümölccsel kiegészítve

Az idénygyümölcsök tökéletes társai lehetnek a caprese salátának, hiszen a savanykás ízvilágot az édeskés aromákkal ellensúlyozzák.

Általában fügét szokás társítani hozzá, de mézédes magyar eprekkel sem tudunk mellényúlni. Ha pedig a nyári időszakban kívánjuk majd meg, dinnyével párosítva maximális felfrissülést biztosíthat.

Az étkezés nemcsak létszükséglet az olaszok számára, hanem rituálé is. Az első eszpresszótól az utolsó digestivóig mindenre odafigyelnek. Életstílusukat azonban bárki ellesheti.

(Fotók: Getty Images)

recept | saláta | olasz | konyha | tészta | sajt

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom