A Pireneusok hófödte csúcsai előtt, Aragónia mélyén áll az egykori canfranci állomás impozáns, gyönyörű épülete.
A pályaudvar fényűző vasúti csomópontként nyílt meg 1928-ban, de 1970-re már be is zárta a kapuit, miután számos kalandos kémtörténetnek lehetett tanúja a második világháborúban.
A Fernando Ramirez de Dampierre által tervezett épület elhagyatottságában is vonzotta a látogatókat: özönlöttek ide a fotósok, akik szerették volna megörökíteni az európai vasúttörténet ezen méltatlanul elfeledett szeletét.
Az állomás évtizedekig állt üresen, míg a Barcelo Hotel Group át nem építtette szállodává, amely több éves munkálatok után idén januárjában fogadta az első vendégeit.
A belső terek hangulatát a madridi Il mio design nevű stúdió alkotta meg a 1920-as éveket idéző textilekkel, dekorációval és személyzeti egyenruhákkal, és konkrét elemekkel „Canfranc történelmi, kulturális és társadalmi örökségéből“. A színek és tónusok a szállodát körülvevő természetes, hegyvidéki tájat idézik.
A szállodában 104 szoba található, ebből négy lakosztály, emellett wellnessrészleg és három étterem gondoskodik arról, hogy a vendégek semmiben ne szenvedjenek hiányt. Az egykori pályaudvar-csarnok most a szálloda recepciója.
Nemrég Thaiföldön is láthattunk egy hasonló projektet, csak ott elhagyatott vasúti kocsikat alakítottak át hotellé. Persze egy vasútállomásban is szinte végtelen lehetőségek rejlenek, amit ez az ötlet is bizonyít.
(Forrás: CNN, képek: Barcelo, Getty Images)
luxusszálloda | vasútállomás | spanyolország | Canfranc | pireneusok
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!