Ez a világ egyik legkülönlegesebb ginje, melynek egyetlen kortyával ültethetsz egy fát Amazóniában!

Seje. Copoazú. Acai. Ponsigué. Túpiro. Merey. Semeruco. Mondanak valamit ezek a szavak? Ha nem, akkor még nem ismered a világ egyik legkülönlegesebb prémium ginjét, amely egyenesen az amazóniai esőerdőből jön el hozzád. Bemutatkozik a Canaïma, kóstold meg és ültess egy fát Amazóniában!

Képzeljük el, ahogy Venezuela vadregényes dzsungelében járunk: az érintetlen esőerdőkben, ahol helyi törzsek élnek 390 milliárd fa között egy olyan helyen, mely a Föld teljes állat- és növényvilágának tíz százalékát adja. Ebben a misztikus és titokzatos rengetegben bújik meg Bolívar régióban lélegzetelállító vízeséseivel és szikláival a Canaïma Nemzeti Park; ez a gyönyörű hely ihlette az Andok lábainál fekvő La Mielben lévő DUSA lepárló prémium ginjét, a Canaïmát.

Érintetlen esőerdők gyermeke

Az amazóniai esőerdőkben található háromezer gyümölcs közül jó, ha olyan kétszázat ismerünk: a Canaïma lepárlójába ezekből a titokzatos és izgalmas gyümölcsök közül hat érkezik, nem is beszélve a további ismeretlen növényekről és fűszerekről, hogy végül egy olyan ginben egyesüljön, mely minimum párját ritkító és elképesztően egzotikus.

A nehezen elérhető növényi összetevők adják a Canaïma hihetetlenül gazdag ízét: a lepárlóüstökbe kerülő gyümölcsöket mind külön-külön áztatják semleges gabonaszeszbe, majd külön párolják le őket egy kis szériás rézüstben, hogy végül egy isteni, sokdimenziós ginben egyesüljenek.

A Canaïma fő összetevői közt találhatunk kesudiót, azaz merey-t, az acait, a dél-amerikai manaca pálmafa lila gyümölcsét (a helyi törzsek jó energetizáló hatása miatt szeretik), az abszolút vörös sárkánytojásra emlékeztető uva de palmát (egyenesen a moriche pálmafáról), az ízletes és ásványi anyagokban gazdag túpirót, a bársonyos ízű sejét, melynek leveleiből a helyi törzsek házakat építettek, és a június és szeptember között leszedett copoazút, melynek héjából lekvárt, magjából csokoládét készítenek.

Az, hogy végül ezek lettek ennek az izgalmas ginnek a fő hozzávalói, nem a véletlen műve: a DUSA lepárlójában (ahol a rumok koronázott királya, a Diplomático is készül), több száz növényt és gyümölcsöt tanulmányoztak a tökéletes aromák megleléséig.

A gyümölcsök mellett a lepárlómester – aki nem mellesleg egy hölgy – összesen tizenkilenc különböző gyógynövény és gyümölcs kombinációjából készíti a Canaïmát, melynek minden kortyában visszaköszön az amazóniai vadon:

buja, intenzív, gyümölcsös és komplex ital, ahol a citrusok és a trópusi jegyek friss és herbális ízvilágban egyesülnek.

Koktélok az amazóniai esőerdőért

Ha az összetevők önmagában nem lennének elég rendhagyóak, a Canaïma gin különlegessége még az is, hogy az eladásainak tíz százalékát a Saving the Amazon alapítványnak ajánlja fel, amely célja Amazónia erdeinek megóvása.

Az Amazonas-medence a világ egyik legnagyobb trópusi erdeje és az emberiség fő ökológiai oltára.

Itt található a bolygó édesvizének közel húsz százaléka, a világ trópusi esőerdőinek harmincegy százaléka, illetve a Föld biodiverzitásának tíz százaléka is.

Amazónia több mint négyszáz ősi törzsnek ad otthont, mindegyiknek saját nyelve, kultúrája és területe van. Sajnos annak ellenére, hogy a világ egyik leggazdagabb természeti környezetében élnek, ezekben a közösségekben az egyik legmagasabb a többdimenziós szegénység aránya. Ennek a helyzetnek az egyik fő oka az a kár, amelyet a modern társadalom okoz az esőerdőkben.

Az erdők és az őslakosok védelme az egyik dolog, amit tehetünk az éghajlatváltozás megelőzése érdekében.

Ezért támogatja a Canaïma gin is azokat a szervezeteket, amelyek az őslakosok életminőségének javításán és élőhelyük megőrzésén dolgoznak, melyekhez most mi is csatlakozhatunk, méghozzá a lehető legélvezetesebb módon: csupán egy isteni gin-tonikot kell elfogyasztanunk!

Idén szeptemberben ugyanis minden pazar Canaïma ginkoktél vásárlása után a márka ültet egy fát az Amazonas-medencében! Jól hangzik, ugye? Akkor mutatjuk, hova is kell betérni szeptemberben egy tökéletes gin-tonikért, amiből aztán messze Dél-Amerikában kinő egy fa:

  • GoodSpirit Whisky & Cocktail Bar (1053 Budapest, Veres Pálné u. 7.)
  • Hotsy Totsy Budapest (1075 Budapest, Síp u. 24.)
  • LEO Rooftop (1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.)
  • MÚZSA Bar (1051 Budapest, Széchenyi István tér 5-6.)
  • White Raven Skybar & Lounge (1014 Budapest, Hess András tér 1-3.)

Úgyhogy igyunk mindannyian egy csodás gin-tonikot a fenti bárok egyikében, és ültessünk egy (vagy amilyen finom, lesz az több is!) fát az esőerdőben!

(Fotók: DUSA - Canaïma)

Canaïma | nagy sztori | amazónia | venezuela | alkohol | gin-tonik

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom