Egy napra a Babka Budapest vendége lesz a legjobb vidéki étteremnek tartott Anyukám mondta.
A Dudás Szabolcs és Dudás Szilárdhoz köthető családi vállalkozás egy eldugott kisvárosban országos hírű étteremmé, afféle kulináris zarándokhellyé nőtte ki magát.
Az encsi helyen a csúcsminőségű olasz alapanyagok – legyen az burrata, vagy a kiválasztott sonkamestertől érkező prosciutto – mellett helye van a magyar malacfülnek, a házilag savanyított zöldségeknek, a saját készítésű szörpöknek, de találunk az étlapon tejfölös bablevest, rántott húst és töltött káposztát is.
A fivérek az Anyukám mondtával már örökre beírták magukat a hazai gasztronómia történelemkönyvébe, de azóta terjeszkedik is a birodalmuk: Miskolcon megnyitották a Pizza, kávé, világbéke nevű helyüket.
Október harmadikán viszont a fővárosi Babkában kóstolhatjuk meg a Dudás testvérek négyfogásos menüjét. A csütörtöki napra három idősávban lehet asztalt foglalni:
- 12:00–15:00 között
- 18:00–20:00 között
- 20:00– zárásig
A menü pedig:
- Focaccia (szarvasgomba, parmezán, burgonya)
- Pacal (borjúláb, kapri, kovászos kenyér)
- Szarvas (füge, ördögszekér gomba, gesztenye)
- Sajttorta (hibiszkus, golgota, rózsabors)
Mindez fejenként 11 500 forintba kerül, és tartalmaz még egy üdvözlőitalt, a Babka signature Pestside koktélját. Asztalt foglalni kizárólag e-mailben lehet, a foglalásokat beérkezési sorrendben kezelik, a foglalás további feltételeiről válaszlevélben tájékoztatják az érdeklődőket.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Tóth István)
babka | menü | dudás testvérek | program | budapest | étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!