Budapest zseniális éttermeket vonultat fel, amelyek között a fine dining mellett a házias ízvilágú bisztrókonyhák is megtalálhatók. Most azokat a helyeket gyűjtöttük össze, ahol fantasztikus leveseket kóstolhatunk.
Borkonyha
A Michelin-csillagos Borkonyha étlapján két figyelemre méltó leves is megtalálható.
A burgonya csorbaleveshez marhapofát, a csicsóka-erőleveshez pedig fürjet társítottak. A szemet gyönyörködtető leveseket mérnöki precizitással készítik, fantasztikusan tálalják, így biztosan hosszú másodperceket töltünk majd a fogás fotózásával azelőtt, hogy belekanalaznánk.
Textúra Étterem
Sárközi Ákos jól tudja, ahogy egyre hidegebb van, úgy vágyunk mind jobban a hagyományos ízű, forró levesekre.
A Michelin-tányért (Plate) elnyert Textúra az orjacsontból készült levesébe sertésmájból készít csodálatos galuskát. A látványos tálalásnak köszönhetően pedig a fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is átmelegíti majd.
Stand 25 Bisztró
A Stand25 ismét bekerült a Michelin Guide-ba, köszönhetően többek között elképesztő gulyáslevesüknek, amiért valóban csak rajongani lehet. Az aktuális hétköznapi ebédmenüjükben emellett további két levesből is választhatunk.
A gombaleveshez csirke és grízgaluska is jár, a francia hagymaleveshez pedig a klasszikus sajtos kruton készül.
Spago by Wolfgang Puck
Wolfgang Puck világhírű séflegenda budapesti Spago éttermébe az új ízek mellett a magyaros szájíz is megtalálja a maga számára kedves fogásokat.
A Stand 25 Bisztróhoz hasonlóan ott is csúcskategóriás gulyást kóstolhatunk.
Emellett izgalmas ízvilágú zellerlevest is fogyaszthatunk, amelyben az angol zeller a zöldalmával, a kézműves camembert-rel és a turbolyával találkozik.
Ételműhely
Az Ételműhely lakásétterem Újpest szívében, három-, négy-, illetve ötfogásos őszi menüsorral várja a vendégeit.
Az összeállításban kukorica krémleves is szerepel, amelyet füstölt libamellel és savanyított rókagombával tesznek teljessé.
A kizárólag vacsoraidőben nyitva lévő étterembe érdemes még asztalt foglalni ebben a szezonban, hiszen hamarosan újabb fogásokkal jön a téli menüsor.
Vendéglő a KisBíróhoz
Itt nincs helye a vitának arról, hogy mi a jobb, a bajai vagy a szegedi, hétvégente Budapesten egyértelműen a KisBíró-féle halászlé a nyerő! Kenyérrel, hegyes erőssel és egy pohár borral az igazi.
Ha te is érzed már a szádban az omlós halat, gyorsan foglalj asztalt szombatra vagy vasárnapra!
Émile
Az Émile tudja, hogy az ősz a krémlevesekről szól. Étlapjukra éppen ezért került fel isteni karfiol krémlevesük, ami nemcsak felmelegít, de könnyed ebédnek is bizonyulhat.
A fogást lágy kecskesajt, ropogós manduladarabok, friss kapor és egy leheletnyi kurkuma teszi pikánssá és tökéletessé.
Trattoria Pomo D’Oro
Az olasz ízvilág szerelmesei is megtalálhatják a saját levesüket Budapesten, köszönhetően a Trattoria Pomo D'Oro csapatának. Rosario Simeoli konyhafőnök különleges szezonális ajánlatában olyan zelleresszencia szerepel, amit a bevert tojás és a fekete szarvasgomba szeletek emelnek még magasabb szintre.
Ráadásul, ha rendelünk, még egy jó ügyet is szolgálunk, ugyanis minden első fogás és főétel árából kétszáz forintot a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek ajánlanak fel.
(Fotók: az éttermek Facebook- és weboldalai)
nagy sztori | halász lé | budapest | leves | gulyás leves | bisztró
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!