Egészen horrorisztikusak a bazilikai karácsonyi vásár ételárai, már luxus kérni egy kolbászt vagy lángost

Karácsonyi vásáron enni mindig is hírhedten meg nem érős volt és persze túlárazott. De mindezek semmik az idei év egészen elszállt áraihoz képest, amiket még mindig nehezen hiszünk el.

A Vakmajom Facebook-oldal tett közzé egy fotót a Bazilikánál megrendezett karácsonyi vásár árlapjáról, melynek árai egészen egyszerűen elképesztőek.

A minden feltét nélküli, lisztből, vízből, tejből és élesztőből készült lángos 2000 forintba kerül, de ha már sajtot és tejfölt is kér rá az ember, rögtön 3600 forintra ugrik az ára, az úgynevezett BBQ lángosért pedig 6000 forintot kérnek, de csak a (tételenként) 800 és 600 forintos extra feltétek nélkül.

A legdrágább tétel a Big Boss Plate hústál 9600 forintért (amiből egy jobb étteremben is megvacsorázik két ember), de nem sokkal olcsóbb a kolbásztál sem 8000-ért, amihez ha kérünk bármi mást, mondjuk szószt, az 600 forintnál kezdődik, de ha harapnánk mellé egy sültkrumplit, készítsünk elő 3000 forintot érte.

Valamint furcsa extra még, hogy az árlap készítőjének komoly problémái voltak az euróra való átváltással minden értelemben: például a 2000 forintos tételekért 2500 forintnak megfelelő 6 eurót kér, de a 2800 forintos tétel mellett csak 4 euró szerepel (kb. 1600 forint).

(Fotók: Adventibazilika)

árak | karácsony | drágulás | Bazilika | karácsonyi vásár | advent

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom