A British Airways összeállt a cateringgel foglalkozó DO & CO-val, valamint a kiszállításban utazó Feast Box nevű céggel, hogy a repülést, illetve egészen pontosan a fedélzeten elérhető menüt hiányolókat valamelyest kárpótolják.
Ennek eredményeként immáron házhoz rendelhetőek a brit légitársaság első osztályú járatain kínált ételei.
A négyfogásos menüben a legfinomabb angliai és walesi sajtok társaságában vegetáriánus, hal- és húsételek szerepelnek, többek között olyan különlegességekkel, mint füstölt lazac mustáröntettel, grillezett padlizsán, lassú tűzön sütött marhapofa, vagy klasszikus agnolotti tészta gombával, a desszertek között pedig felbukkan a vajpuding vaníliasodóval és a gyümölcskenyér narancslikőrrel.
"Az étel, az étkezés igazán csodálatos módja a világ felfedezésének, és segít felidézni a legkedvesebb emlékeinket is" – mondta a Feast Box alapító-vezérigazgatója, Jyoti Patel. Hamish McVey, a British Airways marketingvezetője reméli, hogy az exkluzív lehetőséggel sokan élnek azok közül, akiknek hiányzik a repülés, és a több ezer méteres magasság helyett otthonukban élvezhetik az első osztályú járatokon felszolgált, csúcsminőségű fogásokat.
Mélyen a zsebbe kell nyúlni viszont a repülőgépes kosztért, ugyanis a kétfogásos, tésztás változat nyolcvan fontról (kb. 34 ezer forintról) indul, a marhahúsos variáns pedig száz fontért (42 ezer forintért) rendelhető.
Simon Calder utazási szakértő szerint mindezek egyenértékűek egy júniusi London–Nizza British Airways-járaton elérhető menüvel.
Ha a turistaosztályra szól a repülőjegyünk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ne kaphatnánk meg semmit az első osztályú luxusból. Legalábbis a British Airwysnél így működik a dolog, a társaság ugyanis januárban új opciót vezetett be a turistaosztály utasainak, akik mostantól választhatnak a Michelin-csillagos séf, Tom Kerridge által készített ételek közül.
(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Pixabay)
British Airways | házhoz szállítás | csúcsminőség | repülés | menü | repülő
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!