Egyszer minden whiskeyimádónak jegyet kell vennie erre a vonatra

Olyan, mint az Államok-szerte népszerű borvonat, csak Amerika másik kedvencét kínálgatja. 

Ismét zakatol a My Old Kentucky Dinner Train!

A nem mindennapi vonatút a Kentucky állambeli Bardstownból indul, melyet egyébként a világ bourbonfővárosának tartanak, köszönhetően annak, hogy tizenegy helyi és regionális szeszfőzde működik arrafelé.

A legendásnak mondható bourbonjárat két és fél óra alatt harminchat mérföldet (kb. 57 kilométert) tesz meg, az 1940-es évekből származó étkezőkocsijait két 1950-es évekbeli F-mozdony húzza.

A szerelvény olyan nevezetes helyszínek mellett halad el, mint a Jim Beam lepárlóüzem, Jesse James menedékháza és a Jackson Hollow Trestle a Bernheim-erdőben.

A fejedelmi zakatolásra befizetők egy frissen készített, négyfogásos fedélzeti menüt kapnak, amelyhez természetesen egy-egy bourbon is párosul. Lepárlómesterek segítenek az utasoknak kiválasztani a megfelelő italt, miközben történeteket mesélnek, és a tudásuk egy részét is átadják.

Mindezért fejenként 115 dollárt kell kicsengetni, de lehetőség van szeparált helyet is vásárolni.

Ó, a whiskyt majd egy bizonyos életkor fölött kedveli meg az ember! – hányszor halljuk életünk során. Van benne valami bölcs és ősi, amolyan megfejteni való, hiszen komplexitásából fakadóan valóban nem az az ital, amit már fiatalon nyakalunk. Aztán eljön egy komolyabb esemény, egy fontos este, szerelmi csalódással átitatott éjszaka, megérkezik mellé egy scotch, és megváltozik minden, amit addig gondoltunk róla.

(Forrás: Matadornetwork, fotók: My Old Kentucky Dinner Train - RJ Corman Facebook-oldala)

kentucky | fejedelmi | whiskey | vonat | luxus | bourbon

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom