Csillogó szemekkel mesélnek kedden a terroir jegyekről és az illatokról

Hat tétel a villányi borvidékről a Michelin-csillagos Bábel étterem sommelier-jének szakértelmével. 

A Rákóczi téren található Oinos WineBar & Bistrót a házigazdája az április 30-i Kóstoló Keddnek, melyen a Streit Zagonyi Borászat kiváló boraival lehet közelebbi ismeretséget kötni. Az eseményen Kiss Marietta Wine Consultant kalauzol, aki csillogó szemekkel tud mesélni terroir jegyekről, savérzetről és illatokról, mindezt olyan közvetlen és magával ragadó stílusban, hogy egy laikus, de annál lelkesebb borkedvelő számára is érthető és izgalmas legyen – nem mellesleg a frissen Michelin-csillagot szerzett Bábel étterem sommelier-je.

A kóstolón hat izgalmas tételt kínálnak fel, miközben mindent megtudhatunk a borászat épületéről, amely egy európai szinten egyedülálló, energiatudatos, fenntartható és környezetbarát jellemzőkkel rendelkező bortechnológiai létesítmény.

Az alábbi borokra lehet számítani:

    • Chardonnay, 2018
    • Fremont – Hárslevelű, Chardonnay cuvée, 2017
    • Kékfrankos Rosé, 2018
    • The Union Cuvée, 2015 – ez a tétel, limitált darabszámban, az Oionison kívül csupán két helyen kapható
    • Cabernet Franc, 2016
    • Merlot, 2016

A jegy ára 3500 forint, viszont mindenképp érdemes asztalt foglalni, mert a résztvevők száma limitált. Regisztrálni az [email protected] címen lehet.

Ez is érdekelhet:

Igazi fiesztát rendeznek a legjobb spanyol borokkal a Duna Palotában

Május 3-án itthon eddig soha nem látott választékban válogathatunk a spanyol borok között a Duna Palotában.

(Fotók: Unsplash)

oinos | cuvée | Fremont | budapest | Streit Zagonyi Borászat | borvidék

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom