Féltve őrzött családi recepteket bújtattak új köntösbe, így tisztelegnek otthonuk és a Gourmet Fesztivál előtt. Íme, a Bombay Budapest megkóstolható ételei!
A séfeik mind hagyományos képzésben részesültek, ám Mumbai hatásának köszönhetően – ahol ezidáig dolgoztak –, képesek kreatívan és modern módon kamatoztatni tudásukat. Mumbai a kultúra és az ötletek, valamint az új generáció olvasztótégelye Indiában.
Szakácsaik nagyon tehetségesek, de otthonukban már nem volt tér, ahol kifejezhették volna magukat, így annak érdekében, hogy tudásukon keresztül megvalósíthassák álmaikat, folyamatosan új kihívások után kutatnak.
Ez is az egyik fő oka annak, hogy egészen Magyarországig utaztak, hogy terjesszék az indai ízeket és az általuk mélyen tisztelt hagyományt, ugyanakkor ötvözzék az európai konyhával, új ötleteket és élményeket létrehozva.
A június 2-4. közötti fesztiválon meg lehet kóstolni például a Bombay hármast (Daal Chawal Arancini, Malabar lazac, Butter Chicken Khari), a Dal khichdit (vörös és sárga lencse, rizs, ghee, fokhagyma, hagyma), a bárány dosát (csilis, fokhagymás darált bárány, fermentált, őrölt fekete lencséből és rizsből készült vékony palacsintában, menta és paradicsom chutney-val), a Pani puri bombát (burgonya, csicseriborsó, koriander chutney ropogós puriban savanyú és fűszeres mentás vízzel, gyömbér, tamarind és nyers mangó), vagy a Daulat ki chaat-ot (tejes kesudió hab, vaj, sáfrány, pisztácia).
gourmet | fesztivál | indiai | millenáris | kóstoló | étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!