A Condé Nast Traveller megkérdezte az olvasóit, hogy szerintük hol lehet a legjobbakat enni.
Válaszul pedig Bolognát kapta, mely annak az Emilia-Romagna tartománynak a székhelye, amelytől a balzsamecetet, a mortadellát, a parmezán sajtot és a pármai sonkát is kaptuk, és ahol először készült lasagne, valamint tortellini-leves.
Bolognában mindent megtalálunk, amihez egy hamisítatlan olasz gasztrokalandhoz szükségünk van: a helyiek titkos rejtekhelyeitől a friss zöldségpiacokon át a Michelin-csillagig.
Ha eposzi lasagnét ennénk, térjünk be a Tratorria da Me-be, de ínycsiklandóan készítik a tradicionális tésztaételeket a Trattoria Bertozziban is, tengeri ételeket pedig a Bib Gourmand minősítéssel rendelkező Osteria Bartoliniben érdemes kóstolni.
A város Michelin-csillagos étterme a freskókkal díszített I Portici, mely a Teatro Edennek, a város első zenés kávéházának épületében található.
Ha ezek után kedvet kaptál egy lasagnéhez, kipróbálhatod az ősz ízeivel is, ha pedig az olasz éttermeket céloznád meg, adunk néhány tippet, amelyekkel elkerülheted a turistacsapdákat.
(Forrás: TimeOut, Condé Nast Traveller, képek: Unsplash, Getty Images)
emilia romagna | olaszország | bologna | tésztaétel | lasagne
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!