Hatalmas sikert ért el a magyar csapat a Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén!

Kihirdették az eredményeket.

A magyar csapat fantasztikus eredményt ért el és a második helyen végzett. Az első Dánia, a harmadik pedig Norvégia lett. A legjobb commis díját Svédország kapta, akárcsak a legjobb hústálét, a legjobb vegán tál érdeme pedig Nagy-Britanniát illeti. A továbbjutók között találjuk még Svédországot, Izlandot, Finnországot, Franciaországot, Nagy-Britanniát, Svájcot és Belgiumot.

A Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjét szerdán és csütörtökön rendezték meg tizenhét nemzet – köztük Magyarország – csapatainak részvételével a Hungexpón.

Idén a magyar versenyző Dalnoki Bence, a Michelin-csillagos Stand Étterem sous chefje, commis-ja (segédje) pedig Nyikos Patrik. Széll Tamás coachként segítette a csapatot, melynek elnöke Szulló Szabina, így ő képviselte Magyarországot a nemzetközi zsűriben.

Budapest legutóbb 2016-ban adhatott otthont a Bocuse d’Or európai kontinensdöntőjének, amelyet akkor a magyar csapat nyert meg Széll Tamás séf vezetésével.

A kontinensdöntőkből huszonnégy csapat, ezek közül tíz  európai induló jut a Bocuse d’Or 2023-as, lyoni világdöntőjébe. A verseny első, szerdai napján sorrendben Lengyelország, Észtország, Dánia, Franciaország, Szlovákia, Svájc, Izland és Belgium csapatai versenyeztek, majd csütörtökön Finnország, Spanyolország, Magyarország, Hollandia, Nagy-Britannia, Lettország, Norvégia, Törökország és Svédország képviselői következtek.

A Bocuse d’Or Europe csapatainak a magyar konyha egyik legfőbb alapanyaga, a burgonya felhasználásával kellett elkészítenie tányértémáját. A három, kézműves módon termesztett, magyar burgonyafajta a Coronada, az Anuschka és a Madison, a hústál témája pedig a magyar konyha egy másik jellegzetes alapanyaga, az őzhús.

A versenyfogásokban ezeknek a termékeknek felismerhetőnek kellett lenniük mind látványban, mind ízben.

A résztvevő séfeknek ezeket a szezonális hozzávalókat tavaszi zöldségételként kellett elkészíteniük, amelyekbe állati fehérje csak tyúktojásból és tejtermékekből kerülhetett. A kész fogást melegen tálalták a zsűri tizennégy tagjának.

Korábban megírtuk, hogyan várták az eseményt a főszereplők, valamint mit gondolt Florent Suplisson, a rendezvény igazgatója a magyar gasztronómiáról.

(Fotók: Fekete Antonio, Getty Images, Magyar Bocuse d'Or Akadémia Facebook-akadémia)

szakácsverseny | nemzetközi | 2022 | dalnoki bence | eredmény | döntő

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom