Nehéz eldönteni, hogy mi figyelemre méltóbb: Bob Dylan új whiskyjének csomagolása vagy beltartalma

A Bob Dylan nevével fémjelzett Heaven's Door whisky egy új italt dobott piacra. A tizennyolc éves bourbon minden szempontból figyelemre méltó. 

A Kentucky-ban működő Heaven's Door saját lepárlóüzemében készült Bob Dylan legújabb itala. A napokban debütált Bootleg Series új kiadása során egy tizennyolc éves bourbon került elképesztően stílusos palackokba. Az ital spanyol vörös vermutos hordókban ért, így az ízvilága egyszerre merész és határozott.

Mint ismert, a Bootleg Series először 2019-ben jelent meg, a mostani limitált darabszámú whisky pedig sorban az ötödik. Az alkoholt a Heaven’s Door főlepárlója, Ken Pierce és Alex Moore felügyelte. A szakértők úgy vélik, a vermut régóta a whisky-kultúra részének számít, a kiforrott Bootleg Series legújabb italában pedig éppen ezt szerették volna megragadni. Meglátásuk szerint a vermutos hordómély ízt és összetettséget biztosít, így tökéletesen kiegészíti a whisky karakterét.

Az ital mély vöröses barna színű, jegyeiben a gabonák, a gyümölcsös és  a diós jegyek is megjelennek. Az íze csersavas, de nem kellemetlen. Aromájában a tölgyfa, az aszalt gyümölcs, a kandírozott narancs, a fűszeres dió, a rumos mazsola, a vanília és a kukorica is felbukkan még. 

A whiskyt műremeknek számító kerámiapalackokba adagolták, amelyet egy könyvre hasonlító bőrtáskában helyeznek el.

(Forrás: RobbReport, fotók: Heaven's Door)

ital | bob dylan | whisky | heaven's door | alkohol

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom