Ismerős, mégis más és ettől izgalmas – Íme, Budapest egyik legfelkapottabb bárjának új koktéljai

A hazai bárvilág elitjébe tartozó és nemzetközi szinten is egyre elismertebb Blue Fox The Bar újabb izgalmas és kortárs koncepcióval lepte meg az italkülönlegességekért lelkesedőket: bemutatta új, signature koktélmenüjét.

A budapesti Kempinski Hotel Corvinus Budapest bárjának csapatát immár Szabó Ádám bármenedzser irányítja, aki kollégáival együtt alkotta meg a következő év kilenc Blue Fox-koktélkülönlegességét.

A korábban jellemző extra látványvilág és prezentációközpontú tálalás helyett mára a minimalista, elsősorban az ízekre koncentráló koktélok kerültek előtérbe. A világtrendek is egyértelműen azt mutatják, hogy fontos az átgondoltabb alapanyagválasztás, a felelősségteljes felhasználás, és a minél kevesebb pazarlás.

A zero waste elvek megmutatkoznak az új koktéllap koncepciójában is, a bárcsapat célja az volt, hogy az italokba kerülő zöldség-gyümölcs alapanyagokat szinte teljes mértékben hasznosítani tudják.

Ez azonban még inkább kreativitásra ösztönözte a szakembereket, és Ádámék alkotómunkájának köszönhetően kilenc új, egyedi ízvilágú, elegáns koktél került a bármenübe. Köztük ismert klasszikusok, mint például a Negroni, a Naked and famous vagy a Bloody Mary újító verziója a Blue Fox The Bar csapatának elképzelése alapján.

A gasztronómia is erőteljesen inspirálta a signature italokat, a legmodernebb konyhatechnológiákra is szükség van például egy Naked and famous elkészítéséhez, és a Popcorn Sour popcorn-szirupját a világhíres Noma étterem receptje ihlette. Természetesen ezekhez az italokhoz olyan bárételek választhatók az ÉS Bisztró csapatának köszönhetően, melyek stílusokat és ízvilágukat tekintve is illenek a koncepcióhoz.

És hogy melyek ezek?

A trópusi ízvilágú, frissítő Arrangementben az Aperolban hidegen áztatott rooibos tea kesernyéssége kiegészíti a maracuja és a citrusgyümölcsök savanykás jegyeit és a vanília édességét.

Bár egyszerűnek tűnik a Bloody Mary, mégis ez a koktélkönyvekben az egyik legösszetettebb és legváltozatosabb ital. Mindenkinek van kedvenc verziója vagy hozzátesz egy különleges alapanyagot:

a Blue Foxban a fokhagyma és a paprika magyar ízeit dél-amerikai fafüstön szárított jalapeño paprikával, spanyol olajbogyóval és a világ minden tájáról származó fűszerekkel ötvözve álmodták meg ezt a karakteres kozmopolita koktélt.

Nem nyithat meg egy bár sem Negroni nélkül, Szabó Ádámék klasszikusában a mesterien kiegyensúlyozott, hidegen főzött kávélikőr találkozik a Campari keserűségével, az Antica Formula édességével és a gin növényi összetevőivel, így született meg a kávét szeretők hibátlan aperitifje.

Méltán közkedvelt az uborkás martini is, hiszen olyan összetevőkből áll, amelyek sokaknak ízlenek. A Dill with it névre keresztelt BF-verzióban hozzáadnak egy kis frissítő kaprot és paradicsomvizet – még izgalmasabbá téve a balzsamos koraőszi éjszakák italát.

Még a nyárra gondolva hirtelen jött egy őrült ötlet: mi lenne, ha a banános daiquirit egy kis ázsiai csavarral megbolondítanák? Megtették, ebből lett a Go bananas, amiben ananász rum, házi készítésű banánszirup, citrusfélék és a miso paszta hoznak össze némi ázsiai feelinget.

Mr. White az ízek olyan kombinációja, amely még a nagy Lebowskit is ledöntené a lábáról. A vodka továbbra is vodka, de a kávé helyett hidegen párolt kávélikőrt használnak benne, csipetnyi Chambord-ral, amit krémes Chambord habbal koronáznak meg, hogy még vonzóbbá tegyék. Nemcsak bowlingozóknak ajánlható, hanem mindenkinek, aki készen áll a megújult klasszikusra.

Nem titok: a mezcal megosztó. Ismerkedőknek remek ráhangolódás a Naked and famous. A titka az Aperolba áztatott rooibos, a Chartreuse fűszernövényes karaktere, a mezcal füstössége és a citrusok savanykássága. Adnak hozzá rooibos teát is, hogy mindenki megkedvelje a mezcalt és ami még fontosabb, a régi nagy klasszikusokat.

A No Thyme to die  egy olyan ital, amelyet még Vesper Lynd is biztosan értékelne egy forróbb napon. Nem olyan magas az alkoholfoka, mint azé a martinié, ami neki készült, de rendkívül kifinomult ital. Lillet Blanc alapú, kiegyensúlyozott long drink, a bergamott enyhe savanykásságával, édes vaníliával, kesernyés cseresznyével és egy csipetnyi kakukkfűvel. Ez a koktél a legjobb társaság egy éjszakára, akárcsak Mr. Bond.

A mozik és a bárok hasonlítanak abban, hogy a vendég azért fizet, hogy magasabb minőségben kapja azt, ami otthon is elérhető lenne. Ezzel a pikáns, újragondolt whisky-sourral csodálatos déjà vu élményt kap, aki kikéri. A Popcorn Sour-ben a kukorica és a rozswhisky tökéletes egyensúlya, a lágy pattogatott kukorica szirup és az élénk citrusfélék teszik méltóvá arra, hogy reprezentálja azt a csodát, ami a koktélokban rejlik: valami ismerős, de mégis egészen más, ettől izgalmas.

(Fotók: Blue Fox)

új | signature | Blue Fox The Bar | kempinski | koktélmenü | budapest

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom