Az Andrássy úton eddig csak két szfinxről tudtunk, ám december elején lehullt a lepel egy harmadikról is.
Az Első Magyar Gin Manufaktúra csupán pár lépésre az Operaháztól nyitotta meg első flagship bárját, ahol a Red Dot-dizájndíjas, és a röviditalok Oscarjának nevezett IWSC aranyérmet szerzett Opera London Dry típusú gin köré épül a bárélet és a gasztronómia is.
Magyarországon eddig kizárólag sörmárkák taproomjait ismerhettük meg, spirit ilyen volumenű saját bárral még sosem debütált.
A fiatal, ám annál ismertebb ginmárka stílusos megjelenése a belle époque jegyeit és a steampunk formavilágot ötvözi – nincs ez másképp a Sfinx Gin & Wine Bar esetében sem.
A századforduló nyüzsgő kulturális életű sugárútjának dekadens eleganciáját a legmodernebb, kifinomult koktéltrendekkel és világszínvonalú borszelekcióval keverik, ehhez pedig hangsúlyos gasztronómia társul Kiss Mariann jóvoltából.
A világlátott séf stílusával és ételeivel már Jeremy Ironst és Brad Pittet is elkápráztatta, most végre a magyar közönség is találkozhat vagány bar food kínálatával.
Belvárosi főhadiszállását a Hotel Moments Budapest földszintjén foglalta el a Sfinx Gin & Wine Bar, ami azokat a bort- és spiriteket kedvelő, újra és innovatívra fogékony ínyenceket szólítja meg, akik szívesen kalandoznak a komolyabb borok világában is.
Igénylik a művészetek éteri jelenlétét, az este előrehaladtával pedig karakteres italokkal és a hozzájuk passzoló fogásokkal ünneplik a napot, az estét, az életet.
A gasztronómiai koncepció fontos része, hogy mind a signature koktélok, mind Kiss Mariann kozmopolita kreációi az Opera Ginből vagy alapanyagaiból építkeznek.
A burger fermentált padron paprikája is kap némi gines felhangot, ahogy a lazac ceviche is érintkezik a gin fűszereivel, és a kacsamáj torchon algasalátával hordóval érlelt Opera Barrel-aged Ginnel ad bohém egyéniséget az elegánsabb, krémes májnak. Így működik a konyha és a bár szimbiózisa a Sfinx-ben. Felhasználva az Opera brand már jól ismert London Dry Ginét, a frissen bemutatott Balassa István közreműködésével készült limitált, ötszáz palackos aszú hordóban érlelt Opera Gint és a 2020-as születésű vodkát is.
Az ételek tekintetében small plate fogásokról beszélünk, melyekből két-három elfogyasztása akár egy teljes értékű vacsorát is helyettesíthet. A Sfinx bárba azonban az est bármelyik szakaszában ellátogathatunk, hiszen csütörtökön 1-ig, péntektől szombatig hajnal 2-ig várják mindazokat, akik a gasztroélmény mellé különleges hangulatot is fogyasztanának.
Ez a Sfinx tehát nemcsak a sugárutat, az Operaházat és a művészeteket őrzi, hanem szórakoztató gasztronómiai utazásra csábít 2021 decemberétől.
(Fotók: Panamyphoto / Socially)
budapest | gin | Sfinx Gin & Wine Bar | opera | alkohol | spirit
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!