A Belliniben tökéletesen talál egymásra az őszibarack és a Prosecco.
Az 1930-as években Velence az európai polgári turisták, filmsztárok és hírességek egyik legkedveltebb célpontja volt, az ide utazók pedig gyakran fürödtek a Harry’s Bar tulajdonosának és csaposának, Giuseppe Cipriani vendégszeretetében.
Ebben az időben született meg az ikonikus koktél, a Bellini.
A történet szerint valamikor az 1930-as évek végén Ciprianinak meggyűlt a baja az őszibarack tárolásával. Egy hang azonban azt súgta neki:
készíts belőle pürét és keverd el egy kis Prosecco-val!
Így született meg a világ egyik legkedveltebb koktélja, amelynek csaknem egy évtizedig neve sem volt. Cipriani ugyanis csak 1948-ban keresztelte el Bellininek, miután látta, hogy a koktél rózsaszínes árnyalata tökéletesen harmonizál a reneszánsz művész festményeivel.
A Bellini előnye, hogy viszonylag könnyen elkészíthető, ráadásul az alapanyagok is könnyen hozzáférhetők.
Hozzávalók:
- 45 milliliter őszibarack püré
- 133 milliliter Prosecco
Elsőként elkészítjük a pürét, majd lehűtjük. A két hozzávalót egy shakerbe tesszük és összekeverjük, a habzás megszűnését követően pezsgős vagy koktélos poharakba töltjük. Opcionálisan barack-szelettel díszítjük.
(Forrás: RobbReport, fotók: Getty Images)
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!