Úgy egy éve érkezett meg többek között Hongkong és Monaco után Budapestre is a kivételes húsairól ismertté vált Beefbar, ahol mostantól a reggeli is holisztikus élmény lehet.
Itthon a kirívó belsővel sokkoló, néhány méterre a 0 kilométerkőtől átadott Hotel Clarkban találkozhatunk az étterem különleges húsaival – a híres japán Kobe marhát magunk is megízlelhettük –, de a pürék, szuflék, saláták, előételek és streetfoodok is az erősségeik közé tartoznak.
A Beefbar tehát jóval több egy szimpla steak house-nál, ahol a gasztronómia, az extravagáns belsőépítészeti megoldások, és valamiféle nagyvárosi hedonizmus találkozik, a csúcsminőségű japán, amerikai és ausztrál wagyu, kobe és black angus cutok csak a fantasztikus minőségű alapot jelentik.
Ettől a héttől mindennap reggel hét és délelőtt tizenegy óra közötti időszakban immáron az alap büféasztalos reggelijükből is kérhetünk (amiből a hotel vendégei is választanak), de persze rendelkezésre áll az Á la carte ételsor is.
Egy hatezer forintba kerülő all you can eat büféreggelire fizethetünk be, amiben – ahogy azt egy klasszikus szállodai reggelinél megszokhattuk – péksütemények, zöldségek, gyümölcsök, müzlik, joghurtok, magvak, saláták, tojásételek, házi krémek, dzsúzok és forró italok találhatóak. A választéknál figyelembe vették az allergéneket is, ezért mindenfajta ételérzékenységre kínálnak alternatívát.
És ahogy írtuk, a büféreggeli mellé az étlapról is szemezgethetünk: szarvasgombás rántotta, eggs benedict (tökmagos pirítós, érlelt sonka, hollandi mártás), lazac avokádótoast (marinált lazac, avokádókrém, buggyantott tojás), shakshuka (paprika, padlizsán, római kömény, tojás), steak sandwich (angol mustár, cheddar, hagymalekvár), és amerikai palacsinta (áfonya, juharszirup, porcukor) jelenti az igazán nagypályásnak tűnő kínálatot.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Francis Amiand, Beefbar)
szálloda | hotel | menü | budapest | svédasztal | hotel clark
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!