Az osztrákok megint nagyot mennek. A járvány enyhülése utáni újranyitásra gasztrokuponokat adnak a városlakóknak, melyeket a főváros éttermeiben lehet majd felhasználni.
Bécsben mindig kiemelt szerepet kap a kultúra támogatása és megélése, sőt a kultúrafogyasztás ösztönzése is. Vegyük csak például a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére kitalált app használatát, amely a gyaloglással, biciklizéssel megspórolt kilométerek után szinház- vagy múzeumbelépőt ír jóvá a bécsieknek. De számos hasonlóan kreatív megoldást ismerünk tőlük.
Most egy mindenkinek kedvező és nagylelkű felajánlással él a városvezetés:
Michael Ludwig főpolgármester bejelentette, hogy a városlakók gasztronómiai utalványokat kapnak, melyeket az újranyitás után a városi éttermekben lehet felhasználni.
Egyszemélyes háztartások huszonöt euró értékben kapnak vouchert, a párok, családok pedig egységesen ötven eurót költhetnek majd el. Majdnem egymillió háztartás kap ezekből a kuponokból, melyekkel szeptember végéig lehet éttermi élményhez jutni.
Ez összesen negyvenmillió eurónyi összeg, amit így vissza tudnak forgatni a válságos helyzetbe került bécsi vendéglátásba – írja a 24. hu.
Természetesen nemcsak schnitzelt vagy Sacher-tortát ehetnek a bécsiek, hiszen a város gasztrokultúrája nagyon kifinomult, sokan tanulhatnának a takaros és trendkövető, vagy éppen hagyományos és ezt megőrző vendéglátóhelyektől. Fantasztikus lépés ez, ami ismét bebizonyítja, hogy az osztrák gazdaság és szociálpolitika összehangoltan működik.
A koronavírussal kapcsolatos korábbi cikkeink:
- Remélhetőleg nyáron már csak egy rossz emlék lesz – Vendéglátósok a kialakult helyzetről
- Külföldön élő magyarok mondják el, hogyan élik meg a járványt
- Egy trendelőrejelző szerint a koronavírus “tiszta lapot ad az újrakezdéshez”
- A Bocuse d’Or séfjei a mentőszolgálatnak és kórházi dolgozóknak főznek
- Bezár a koronavírus miatt az egyik legjobb budapesti étterem
- Nem pánikolok, nem a saját kényelmemet nézem elsősorban, hanem a közös érdekeinket!
- Így segít a kenyérhiányon egy elit budapesti pékség
- Ezt a három dolgot betartva rendben lehet a mentális egészségünk
- Milánóban a séfek és pizzasütők ötletes stresszoldó kampányba kezdtek
- Így nyitnak újra a vendéglátóhelyek Kínában, a vírus csendesedtével
- A magyar összefogásokat dicséri a The New York Times
- Szorongást csökkentő, valóságból kizökkentő, szívmelengető akciótervünk
- Ha csak egy emberre hallgatunk a koronavírus kapcsán, az legyen Jane Goodall
- Ebből a vírusból nagyon sokat kell tanulnunk
- Egy Tisza-tavi lakatlan szigeten rendezte be a karanténját egy természetfilmes
- Így lehet segíteni a bajba jutott turizmuson egy egyetemista szerint
- Ezt tanácsolja egy asztronauta az önkéntes bezártságra
- A koronavírus sok jó dolgot elvesz tőlünk, de vissza fogunk térni
- Szívszorító látvány a szellemvárossá változott Budapest
- Zebegényben „lélegzetláncolattal” segítik a szállásadók a kórházi dolgozók munkáját
- Mostantól minden héten kiveszek egy napot, és nem gondolok a koronavírusra
(Fotók: Unsplash, Getty Images)
jólét | post covid | wien | covid-19 | vienna | bécs
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!