Sörrel és lángossal hangolódhatunk a Balatonra a MÁV újrainduló étkezőkocsijaiban

Június 9-étől újra utazhatunk étkezőkocsiban a déli parton Keszthely és Budapest között közlekedő Balaton InterCity vonatokon.

Két étkezőkocsi megújult külső és belső arculattal vág neki a szezonnak, szeptemberig pedig még két komfortjavított étkezőkocsi áll forgalomba. A korszerűsítés jegyében teljesen megújul a konyhatechnika,  praktikusabb tárolófelületeket alakítottak ki, új sörcsapot, karos kávégépet, modernebb fagyasztókat, hűtőket és sütőt építettek be, és az elszívóberendezés hatásfoka is javult, emellett a kocsikba USB-töltőket szerelnek be.

Az étkező-bisztrókocsik utastere két részre oszlik: az éttermi részben öt négyfős és öt kétfős asztal található, így összesen harminc ember tud leülni. A kocsik másik végében található bisztrórészben három box és egy bárpult található bárszékekkel, itt huszonegy fő fér el.

Nemcsak a berendezés, a  menüsor is frissült:  a klasszikus START Burger és a csapolt sörök mellett

a streetfood vonalat erősítve helyben kisütött, ízletes lepényeket is készítenek, lesz lángos és grillkolbász-tál is.

Változik a desszert- és az italkínálat is, többek között Balaton-koktéllal, fröccs- és long drink ajánlatokkal várják az utasokat a fedélzeten.

Az étkezőkocsikban lehet bankkártyával és SZÉP-kártyával is fizetni. A vonaton emellett helyjegyes InterCity és hagyományos expressz kocsik is helyet kapnak, és összesen tizenhat kerékpárnak van hely. Mindjárt a hétvégén ki is próbálhatjuk a fejlesztéseket, mert június 11-én panorámával és zenével várja a sétálva borozókat a Szent György-hegy.

Az étkezőkocsival ugyanakkor nem érnek véget a gasztronómiai fejlesztések, mert várhatóan a főszezon kezdetétől, június 18-tól IC+ bisztrókocsikkal bővülnek a Balaton északi partjának InterCity-jei, a Budapest és Tapolca között közlekedő Kék Hullám és Levendula.

A főszezonban minden eddiginél sűrűbb éjszakai Bagolyvonatokon is utazhatunk a Balatonnál, melyek az északi parton hétvégenként, a déli parton pedig minden nap járnak, emellett rengeteg, eddig kimaradt településről lesz egyszerűbb eljutni a tengerünkhöz. 

(Forrás: MÁV-csoport, Vitézy Dávid/Facebook, képek: MÁV/Facebook, MÁV-csoport, Getty Images)

vonat | újítás | lángos | balaton | Keszthely | étkezőkocsi

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom