Budapest gasztronómiai térképe nemrég újabb izgalmas helyszínnel bővült. A Hercegprímás utcában található Badhanna fúziós ázsiai konyhájával, Hongkong sötét sikátorait és bárjait idéző belsőépítészeti megoldásaival hamar meghódította a gasztronómiai izgalmakra, egyedi atmoszférára nyitott közönség szívét. A Badhanna novembertől klubként is működik és a jövőben elektronikus zenei bulikkal is színesíti a fővárosi éjszakákat.
A Badhannában egy kalandos utazó ázsiai emlékei jelennek meg az enteriőrben, az ízekben, az illatokban, a zenében és a vendégfogadásban. Ez az út egyszerre izgalmas, feltöltő és minden érzékszervünkre ható. A hely célja, hogy az ide betérők fesztelenül kiszakadhassanak a mindennapi valóságból és hátra hagyhassák a szürke hétköznapokat.
Ázsiai utazás minden hétfő este
Bébipolippal, narancsos kacsával, esetleg zöldfűszeres tojással töltött tésztabatyu? Hétfő esténként a Badhanna kalandvágyó séfje ezekhez hasonló fordulatokkal színesíti a szürke hétköznapokat.
A hússal, tengeri herkentyűkkel vagy zöldséggel töltött tészta batyukat párolva, pirítva és sütve fogyasztják.
A töltelék és a hajtogatási mód nemzetenként változó, így a Badhanna konyhájában kínai, japán és koreai variációk is készülnek. A hét első estéjén az étlapon található fogások vadabb ötletek megvalósításával egészülnek ki.
Az ázsiai gombócok mellé ízben passzoló koktélokat is készítenek, mint például a Roku meggyes gin tonic, vagy az Orange Negroni.
Felejtsd el a stresszes szerdákat!
A csapat gasztronómiai kísérletezés iránti lelkesedésének kiváló példája a minden szerda este megvalósuló Experimental Kitchen kezdeményezés is, ami a séf és a szakácsok számára is lehetőséget ad az alapanyagokkal és a hazai közönség ízlésével való kísérletezésre. Badhanna bátorsága pedig olyan ételek elkészítésének is teret enged, mint például a haltej krokett yuzu kosho majonézzel, a fekete kagyló zöld curry és a rákból készített bao burger.
Cser Ádám séf tizenhárom éves konyhai tapasztalatából hét évet külföldön töltött, fine dining és street food vonalon is sok tudást halmozott fel az elmúlt években. Dolgozott a londoni Mews of Mayfairben, a Soho híres Bon Daddies ramenezőjében, együttműködött Pascal Aussignac séffel, - aki a Michelin csillagos Club Gascon séf patronja -, emellett vezette a Comptoire Gascon nevű Michelin Bib Gourmanddal jutalmazott egységét is.
Ekkor ismerkedett meg először a vietnami konyha csodáival.
Az új séf célja, hogy fogásaival minél hitelesebben adja vissza az általa megtapasztalt ízeket és hangulatokat,
olyan formában, ahogyan az a hazai és a fővárosba látogató nemzetközi közönség számára is újszerű és izgalmas.
(Fotók: Viszlay Márk)
ázsiai konyha | bár | budapest | badhanna | étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!