Nagy lépés a fenntarthatóság felé és az élelmiszerpazarlás megszüntetésére.
Az Austrian Airlines szeretné elérni, hogy a járatain lehetőleg minél kevesebb élelmiszer-hulladék maradjon. A légitársaság ezért a hosszabb európai útjai vége felé kedvezményes áron kínálja az el nem adott élelmiszereket – a kezdeményezés hasonló a testvérlégitársaság, a Swiss tavaly indított programjához.
A fenntarthatóság jelenleg a légi közlekedési ágazat egyik legfontosabb kérdése.
Leginkább a károsanyag-kibocsátásról és az üzemanyag-felhasználásról szól, viszont egy olyan légitársaság, amely sok élelmiszer-hulladékot termel, szintén nem mondható fenntarthatónak, hiába igyekeznek a légitársaságok általában annyi élelmiszert magukkal vinni, amennyire szükségük van.
Melangerie elvitelre
Az Austrian Airlines járatain egy-egy hosszabb utazás végén, amikor már a bécsi repülőtérhez közelednek, a légiutas-kísérők összeszámolják, pontosan mennyi étel maradt meg a gépen. A "maradék" tételeket becsomagolják, aztán a személyzet bejelentést tesz és felkérik az utasokat, hogy némi hozzájárulás ellenében (de jóval kevesebbért, mint amennyibe egyébként kerülne) mentsék meg az ételt a szemétbe jutástól. A zacskókat fából készült evőeszközkészlettel együtt osztják ki.
A légitársaságok rendszerint szoftverek segítségével próbálják kiszámítani, mennyi élelmiszerre lesz szükség egy-egy járaton, és így mennyit kell bepakolni. Sajnos ez sem tökéletes módszer, mert előfordulnak olyan esetek, hogy egy járaton vagy túl sok vagy túl kevés étel áll rendelkezésre.
Ha esetleg eddig nem gondolkodtál el ezen, itt eláruljuk, miért vannak fehérre festve a repülőgépek, itt pedig azt, hogy miért a bal oldalon kell beszállni a gépbe.
(Forrás: Simpleflying.com, fotók: Getty Images)
austrian airlines | utazás | kezdeményezés | légitársaság | maradék | megmaradt
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!