A Bortársaság válogatásában gazdag és tartalmasabb borokat kóstolhatunk, két korty között pedig megízlelhetjük a Roadster magazin legújabb számát is, ami 220 oldalnyi jósággal gondoskodik a minőségi kikapcsolódásról.
A Bortársaság minden hónapban több csomagot is összeállítt olyan italokból, amiket érdemes megkóstolnunk. Áprilisban az érettebb tételek mellett tették le a voksukat, de ezek egytől egyig olyan izgalmas ízvilágot jelenítenek meg, amelyekért valóban érdemes palackot bontani.
Itt van például Col Fondo Asolo Prosecco Superiore Brut Nature 2020, aminek minden kortyában érződik az a gondoskodás, amely a glera ültetvényeket övezi a Case Paolinnál. A szőlő iránti átható tisztelet mellett pedig a tradicionális borgyártás is központi szerephez jut a pincészetnél. Ha csontszáraz kortyra, ásványos zárásra, fehér virágokra és citrus jegyekre vágyunk, ennél jobb bort nem találunk.
De remek borok jönnek a Csobán oldalából is, erer tökéletes példa a Villa Tolnay Panoráma Olaszrizlingjének 2019-es évjárata, mely az akkori szélsőséges időjárási körülmények ellenére is több mint ígéretes. A tíz hónapig tartó érlelés során a sós-ásványos bor meg tudta őrizni az olaszrizling finom virágos és barackos jegyeit is, így
egy igazán könnyű ivású italt tehetünk az asztalra, ha ezt választjuk.
"Málnás" Tramini egy igazán rusztikus karakterű szőlőből készül, ugyanakkor élénk illatok, a virágos jegyek, a könnyedebb, lendületes korty és a teás, gyógynövényes ízek jellemzik. A Gellavilla pincéjéből származó borból
csupán 1670 palack készült, így nem érdemes sokat hezitálni a beszerzésével.
Ezzel szemben az érettebb, fűszeresebb vonalat testesíti meg a Márkvár pincészet 2017-es Bikavére, amiről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. Ha pedig egy igazán modern bort kóstolnánk, az Istine 2020-as Chianti Classicót érdemes kivennünk a borhűtőnkből, amely
egy igazán élénk bor, tele izgalmas, virágos jegyekkel.
Ha pedig mindez kevés lenne a jóból, az isteni borok mellett lapozzuk fel a Roadster magazin legfrissebb számát is, amelyben megtalálható minden az utazástól kezdve, a dizájnon át egészen a gasztronómia legkifinomultabb világáig, s melyből természetesen a jó borok sem hiányozhatnak. Ezúttal Márkvárt Jani és a kadarkaprojekt kapott néhány hasábot, így nem véletlen, hogy ez a palack lett az Április+ csomag hatodik bora.
Az Április+ válogatásra ide kattintva lehet lecsapni.
alkoholos ital | fehér bor | bor | alkohol | vörös bor | bortársaság
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!