Az egyik spanyolországi pizzériában máris igazodtak a Covid–19 által újraírt vendéglátóhelyi szokásokhoz, és csökkentve a koronavírus fertőzésének kockázatát, lehetővé teszik a személyzet és a vendég közötti kapcsolat minimalizálását.
A Földközi-tenger északkeleti partjainál fekvő Palafrugellben működő Funky Pizza eddig sem panaszkodhatott a népszerűségre és a látogatottságra, újításának köszönhetően pedig alighanem még nagyobb forgalomra számíthat.
Létrehozták a Funky Pay nevű applikációt, melyen keresztül a vendégek böngészhetik a menüt, leadhatják a rendelést, és a fogyasztás után fizethetnek is.
Ez az első alkalom Spanyolországban, hogy egy ilyen jellegű alkalmazást integrálnak egy étterem rendelési rendszerébe.
A felszolgálást azért még a pincérek végzik, a rendeléseket pedig szeparálva dolgozza fel a személyzet.
"Amennyire csak lehet, ezen a rendszeren keresztül megpróbáljuk betartani a vendégekkel a távolságot, hiszen az embereknek erre van igényük a világjárvány óta" – mondta Carlos Manich, a pizzákra specializálódott hely tulajdonosa.
A többi étteremhez hasonlóan a Funky Pizza is alkalmazkodott az előírásokhoz, azaz megfelelő távolságra helyezte el egymástól az asztalait, és kötelezővé tette a maszkviselést minden esetben, amikor a vendég nem az asztalánál foglal helyet.
Egyes vendégek szerint az applikáció nagyon felhasználóbarát, mert rajta keresztül nyomon lehet követni a megrendelés útját, látható, hogy pontosan mikor készül el a fogás, és mikor érkezik meg. Akadnak ellenvélemények is: mások úgy vélik, ezzel a megoldással elvesznek az emberi kapcsolatok, rendelésnél nem tudják kikérdezni a felszolgálót az ételekről, nem lehet módosítani például a mennyiségen, esetleg más opciót kérni.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Reuters, fotók: Unsplash)
applikáció | pizza | online | spanyolország | rendelés | étterem
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!