Október elején, a Párizsi Autószalonon mutatják be hivatalosan a Toyota luxusmárkájának új kupéját, a Lexus RC-t. A világpremier előtt összehoztak viszont egy elég exkluzív rendezvényt, a Champs-Elysées sugárúton működő Copenhague étterem konyhafőnökével, Andreas Møllerrel – nehogy valakinek kétsége legyen a kocsi pozicionálását illetően.
A Michelin-csillagos dán séf egy próbakör után készített különleges fogásban igyekezett megragadni az új RC egyéniségét, amit a gyár marketingesei a #SharpYetSmooth (kiélezett, mégis kifinomult) szlogennel, és a divatnak megfelelően természetesen hashtagként írtak le.
„Olyasvalamit akartam létrehozni, ami könnyed és légies, mégis tartalmas és erőteljes ízvilágú, azaz ellentmondásos, de kifinomult” – mondta. Az eredmény a tölgyfán füstölt nyers makréla lett tormával marinált karalábéval, valamint savanyított medvehagymával és mustármaggal, amit az ausztrál citrom savanyúságával egyensúlyozott ki.
Erre került egy kis kaviárhalom, erjesztett és nyers fehér ribizli, mellé még ballagófű, böjtfű és borágó, az egészet pedig porított citrommal meghintett, enyhén sózott vattacukorral koronázta, amit fehérribizli-szörp, sós citromlé és hínárolaj permetével olvasztott meg.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Lexus)
Andreas Møller | lexus | Champs-Elysées | párizs | michelin-csillag | lexus rc
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!