Michelin-csillagos séffel, makrélával és vattacukorral vette be az új Lexus kupé Párizst

Október elején, a Párizsi Autószalonon mutatják be hivatalosan a Toyota luxusmárkájának új kupéját, a Lexus RC-t. A világpremier előtt összehoztak viszont egy elég exkluzív rendezvényt, a Champs-Elysées sugárúton működő Copenhague étterem konyhafőnökével, Andreas Møllerrel – nehogy valakinek kétsége legyen a kocsi pozicionálását illetően.

A Michelin-csillagos dán séf egy próbakör után készített különleges fogásban igyekezett megragadni az új RC egyéniségét, amit a gyár marketingesei a #SharpYetSmooth (kiélezett, mégis kifinomult) szlogennel, és a divatnak megfelelően természetesen hashtagként írtak le.

„Olyasvalamit akartam létrehozni, ami könnyed és légies, mégis tartalmas és erőteljes ízvilágú, azaz ellentmondásos, de kifinomult” – mondta. Az eredmény a tölgyfán füstölt nyers makréla lett tormával marinált karalábéval, valamint savanyított medvehagymával és mustármaggal, amit az ausztrál citrom savanyúságával egyensúlyozott ki.

Erre került egy kis kaviárhalom, erjesztett és nyers fehér ribizli, mellé még ballagófű, böjtfű és borágó, az egészet pedig porított citrommal meghintett, enyhén sózott vattacukorral koronázta, amit fehérribizli-szörp, sós citromlé és hínárolaj permetével olvasztott meg.

Ez is érdekelhet:

Zeneművet ihlettek a Michelin-csillagos Széll Tamásék konyhájában hallható zajok

A Stand étterem videójában nem egyszerűen klasszikus konyhai zajokat hallunk egymás után: az alkotók valódi zeneművet írtak.

(Forrás: Lexus)

Andreas Møller | lexus | Champs-Elysées | párizs | michelin-csillag | lexus rc

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom