Ámulatba ejtő étterem koronázza meg ezt a természetvédelmi területet

A Vo Trong Nghia Architects vietnámi stúdió egy tizenhat méter magas bambuszkupolát épített a csodálatos hegyvonulatok között, egy mesterséges tó közelében megnyílt Vedana étterem számára.

A Vedana étterem a Vedana Resort üdülőkomplexum tagja, amely a Cuc Phuong Nemzeti Parkban, Vietnám legnagyobb természetvédelmi területén fekszik. Oda épített nem mindennapi, igazán monumentálisra sikerült, tizennyolc méter széles és tizenhat méter magas bambuszkupolát egy tervezőiroda.

A három koncentrikus nádfedeles gyűrű elképesztően látványos egységet alkot, amely hűen megidézi a hagyományos vietnámi építészetre jellemző tetőszerkezetet. A megoldás – bár három különálló elemnek tűnik – a valóságban egyetlen kupolát takar, amely csúcsának közepén egy mesés fénytegelyt is kialakítottak.

De nemcsak a kupolája pazar a Vedana étteremnek, hanem a panorámája is: egy mesterséges tóra nyílik.

Ez utóbbi ráadásul amellett, hogy szép kilátást biztosít, természetes klímaberendezésként is funkcionál, hiszen a meleg, párás időben a párolgó víz kellemesen lehűti a levegőt.

A mesterséges tóban összegyűlt esővizet és a hegyekből a lefolyó csapadékot az üdülőhely körül növekvő fák és növények öntözésére is használják.

Ez is érdekelhet:

Gigantikus trópusi növények nőnek ebben a tematikus étteremben

Elsőre egy kétszintes istálló hangulatát kelti.

vietnam | étterem | bambusz | dizájn

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom