A legismertebb New York-i fine dining éttermeknél is többet kell fizetni a Masa nevű szusibárban az étkezésért.
A Masa régóta ismert igazán magas árairól, ennek ellenére szemet gyönyörködtető fogásainak köszönhetően folyamatosan teltház mellett üzemel. A wagyu marhahúst, kaviárral megkoronázott torot és a fehér szarvasgombás fagylaltot is tartalmazó extravagáns menüsor
áprilistól legalább ezer dollárba, azaz 350 ezer forint körüli összegbe fog kerülni fejenként.
Azonban amennyiben egy két fős, romantikus szusivacsorára indulnánk New York-ba, legalább 2500 dollárral kell kalkulálnunk, hiszen
a fogások mellé biztosan elkortyolnánk némi bort vagy egy kis szakét.
Ezzel a Masa immár hivatalosan is a legdrágább amerikai étteremmé avanzsált, megelőzve számos ikonikus fine dining éttermet, így például a Deutsche Bank Centerben található Per Se-t is, amely szintén extravagáns menükínálattal várja a vendégeket.
Az áremelés mögött részben a növekvő élelmiszerköltségek és az erős fogyasztói kereslet áll. Éppen ezért nem a Masa az egyetlen étterem, amely drágábban kínálja fogásait – a szusi éttermek többsége, így például a Takayama is megemelte az árait.
Ott négyszáz dollártól, azaz nagyjából 140 ezer forinttól kezdődik fejenként a vacsora.
A Masa azonban még így is dupla olyan drága, mint a Takayama, ebben pedig a kulináris szakértelem mellett az intimitás is közrejátszik. A Masa ugyanis az egyetlen olyan haute sushi hely, ahol nem lehet fényképeket készíteni. Aki ezt megszegi, azt azonnal távozásra szólítják fel.
(Forrás: New York Eater, fotók: Masa)
haute sushi | new york | szusibár | sushi | masa | fine dining
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!