Könnyítsd meg a reggeled egy finom, fahéjas, almás granolával, ami annyira addiktív lesz, hogy soha többé rá sem nézel majd a bolti változatra! Az íze pontosan olyan, mint az almás pitének!
Hozzávalók:
- 2 csésze zabpehely
- 2 db alma
- ½ csésze pekándió
- ¼ csésze barna cukor
- ¼ csésze mazsola
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál olvasztott vaj
- 1 teáskanál vanília aroma
- ½ teáskanál őrölt fahéj
- só
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra! Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházát, és vágjuk apró kockákra!
- Az összes alapanyagot keverjük össze egy nagy tálban, majd öntsük sütőpapírral bélelt tepsibe! 25-30 percig sütjük, félidőnél egyszer alaposan átkeverjük.
- Hagyjuk kihűlni, és légmentesen záródó edényben tároljuk.
A granola akkor igazán finom, ha kissé roppanós, ezt az állagot pedig sütés előtt juharsziruppal, növényi olajjal és tojásfehérjével lehet elérni. Emellett érdemes néhány egyszerű szabályt és praktikát is betartani akkor, ha nagyobb adag granolával lepnénk meg magunkat.
(Fotó: Unsplash)
recept | reggeli | alma | granola | müzl
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!