A svédek eléggé belejöttek a társadalmi távolságtartás szabályainak betartásába, egymás után nyitják szokatlan helyeken az éttermeiket. Legutóbb egy mező közepén rendeztek be egyet, most megint hasonló koncepció mentén találtak ki valamit.
Mint megírtuk, a Värmlandben kialakított étteremben maszkos és kesztyűs pincérek helyett drótkötélpályán érkező kosárban szolgálják fel az ételt. A mezőn naponta csupán egy embert fogadnak, mert így kizárólag rá tudnak koncentrálni, másrészt ellenőrzésük alatt tartják a koronavírus-mentes vendégélményt.
Az alkoholmentes borokban utazó Oddbird pincészet viszont szintet lépett a semmi közepére kihelyezett éttermi projekteket tekintve: Stockholm környékén összesen hat asztalt pakolt ki, méghozzá a legkülönfélébb területekre.
Az énidőt kereső, a biztonságos távolságot egészen biztosan megtaláló vendég asztalt foglalhat az erdő közepén, egy tóba benyúló stégen, vagy akár egy virágos réten is.
Az asztalokat a dán The Norrmans belsőépítész-duó újrahasznosított anyagok felhasználásával álmodta meg, a menüt a stockholmi Garba étterem két séfje, Linn Söderström és Marion Ringborg állította össze. A fogások mellé természetesen az Oddbird borait szolgálják fel.
Mehmet Gürbüzer az Oddbird képviseletében elmondta, mostanság nagyon sokan a külföldi úti cél helyett inkább belfoldön, a természetben nézelődnek felfedezni való után, és azokat a varázslatos helyeket keresik, melyek korábban nem igazán jöttek szóba.
A foglalás egyébként már elindult, az étterem a tervek szerint augusztus 20-án nyit majd.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Oddbird)
erdő | étterem | rét | svédország | közepén | természet
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!