Sokaknak nem tetszik, amit ez az utaskísérő-szakszervezet javasol

A maszkviselési kötelezettség megszűnése után úgy tűnik, újabb problémával szembesülnek a légitársaságok.

Az American Airlines két év szünet után a hetekben kezdett újra alkoholos italokat felszolgálni a gépein, miután más légitársaságokkal együtt 2020 márciusában felfüggesztette az ételek és italok fedélzeti árusítását. Az átmenet azonban úgy tűnik, nem egészen gördülékeny.

A társaság utaskísérőinek szakszervezete azt kéri, hogy vezessenek be korlátozást, vagyis

két italban maximalizálják a rendelhető italmennyiséget

legalábbis a turistaosztályon. Attól tartanak ugyanis, hogy az esetenkénti erőszakos viselkedés nem szűnik meg a maszk kivezetésével, viszont az alkohollimit egy plusz biztosítékot jelentene ahhoz, hogy az utasok ne váljanak agresszívvé.

Több légiutaskísérő azonban nem ért egyet a javaslattal, mondván, hogy ezzel leginkább a jó magaviseletű utasokat büntetnék, és jobb lenne az a megoldás, hogy a már túl sokat ivott utasnak egyszerűen csak nem szolgálnak fel több pohárral.

Ráadásul, mint mondják, aki már úgy száll fel a gépre, hogy ivott előtte, annak akár plusz egy pohár is túl sok lehet.

Rövid repülési illemtanunkból kiderül, mit ildomos tenni és mit nem a fedélzeten, itt pedig arról írtunk, hogy milyen szabályokat ajánlott betartani a repülőgépek első osztályán.

(Forrás: Condé Nast Traveler, NBC News, képek: Unsplash, Getty Images)

 

 

american airlines | alkoholfogyasztás | szakszervezet | alkohol | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom