Csodálatos meglepetésekkel készülnek az ország legjobb éttermei az adventi időszakra

Az év utolsó hónapjában a főváros topéttermei ünnepi díszbe öltöznek és gasztronómiai kínálatuk is a karácsonyi ízekre koncentrál. Idén különösen nagy hangsúlyt fektetnek az élményekre, így az adventi időszakban különleges meglepetésekkel készülnek. Megnéztük, hová érdemes betérni idén decemberben, Budapesten.

Solid adventi brunch

Az adventi időszakban minden szombaton és vasárnap is adventi brunch várja a vendégeket a Solidban. December 2. és december 24. között hétvégenként 11 és 14 óra között kóstolhatók meg a Hotel Rum a la carte reggeli fogásai, amikhez extra rumos, fahéjas, szegfűszeges adventi groggal és lélekmelengető szilvás pitével is készülnek.

Ajándékutalvány a Salttól

Idén is lehetőségünk van ajándékba adni a Salt-élményt ajándékkártya formájában. A Michelin-csillagos budapesti étterem fogásait végigkóstolni hihetetlen gasztronómiai élmény. Az ajándékkártya a vásárlást követő egy éven belül használható fel, ha pedig már most felfedeznénk az étterem őszi-téli kínálatát, érdemes asztalt foglalni, mert olyan zseniális fogások várnak, mint például a hagymás-mákos-sajtos talléron, vérpudinggal kínált padlizsánkrém.

Mikulás-napi sütibolt Ötvös Zsuzsival

Nem lenne teljes az ünnepi időszak Zsuzsi süteményei nélkül. Ebben az évben utolsó alkalommal, december 6-án nyitja meg a Laurel pop-up sütiboltját az étterem feletti Babérliget Könyvesboltban. A kínálat minden ízével az ünnepekre hangolódik, amelyben szerepet kap pár téli klasszikus – természetesen a megszokott Zsuzsis-csavarral. Ezúttal is lesznek vegán desszertek, mint például az emblematikus briósszendvics, ami most először édes verzióban is megkóstolható. Emellett akad még szilvalekváros & kacsatepertős mini bejgli, földimogyorós, banános, misós téli fagyi, kókuszos, ananászos, gines rumbaba, csokoládé háromszor mille-feuille, valamint fekete ribizli szelet törökmogyoróval és tonkababbal.

Laurel-box, tele ízekkel

Egy egészen különleges karácsonyi ajándékcsomagot is összeállított a Laurel, amiben a két főre szóló vacsorautalvány mellett egy Laurel Budapest Extra Brut pezsgő, isteni házi zakuszka, Laurel keksz, valamint egy üveg házi granola is helyet kapott. Fantasztikus meglepetés ez mindenkinek, aki kedveli a magas szintű gasztronómiát. Az elővásárolt ajándékcsomagot csak személyesen lehet átvenni a Laurel Budapest éttermében.

Karácsonyi Kombucha Workshop

A Salt Lab harmadik workshopján bárki megtanulhatja, hogyan kell kombuchát és vízikefírt készíteni, az ajándék kombucha gyártó készlet segítségével pedig karácsonyra már extra sok kombuchával lehet várni a vendégeket, Farkas Fruzsinától és Makádi Mayától pedig minden titkos trükköt elleshetünk. A workshop tartalmazza a kombucha elkészítéséről, történetéről, egészségügyi hatásairól szóló alapismereteket, a Solid-falatokat, kóstolót a Salt kombucháiból, az alapkészletet a házi fermentált ital elkészítéséhez, valamint a saját karácsonyi kombucha közös ízesítését is.

Karácsonyi ízek pazar környezetben a Párisi Udvarban

A Párisi Passage Restaurant ikonikus fogásokkal készül a Párisi Udvar Hotel Budapest lélegzetelállító épületében. Az ünnepi ízek a hét bármely napján megkóstolhatók ebéd- és vacsoraidőben. Kihagyhatatlannak tűnik a birsalmapürével, karamellizált dióval és brióssal kínált libamájpástétom, a tradicionális karácsonyi fogásnak számító bajai halászlé gyufatésztával.

A főételek közül zseniális ízeket ígér a tejszínes gombamártással készített fogasfilé, a vadasmártással és szalvétagombóccal kínált szarvas karajfilé, valamint a parmezános polentával, bébi cukkinivel és áfonyamártással készült báránygerinc. Az ünnepi hangulatot az Eszterházy desszert, forralt bor és téli puncs, valamint szezonális koktélok és remek champagne-ok fokozzák.

+1 tipp adventre, pizsiparti a Hotel Ginben

Fantasztikus hangulattal várja a baráti társaságokat rendhagyó pizsipartijára a Hotel Gin, ahol igazán felejthetetlen estét lehet eltölteni. Lehetőség nyílik a relaxációra a kiváló minőségű kozmetikumokkal, közben pedig megnézhetik kedvenc filmjüket, amik mellé természetesen egy kis harapnivaló, egy üveg gin és sok más extra is jár, hogy igazán jó legyen a közösen eltöltött idő.

(Fotók: Hivatalos oldalak)

program | ajándék | nagy sztori | advent | karácsony | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom