A mexikói tervezők ravasz tervet eszeltek ki egy újhullámos étterem egyediségének kidomborítására. A fogások központi alapanyagát használták inspirációként, a végeredmény pedig egyszerre lett meghökkentő, figyelemfelkeltő és újszerű.
Mexikóváros Condesa negyedének szűk utcájában az egyik legáltalánosabban használ alapanyagon, a tojáson alapuló új gasztronómiai koncepció vonzza az ételek szerelmeseit és az járókelők tekintetét. Ott született meg és nyitotta ki kapuit ugyanis a világ minden kétséget kizáróan legsárgább étterme.
Nem véletlenül ihlette meg a tojás a De Huevos nevű étterem homlokzatának és enteriőrjének tervezésekor a Cadena + Asoc dizájnerirodát: az étterem kínálatában található mindegyik fogás tartalmazza a sokoldalú élelmiszert.
A belső térben a szakavatott szemek még a tyúkól hangulatát is fel tudják idézni, az étterem előtt található kis terasz pedig tökéletes kényelmet biztosít mindazok számára, akiknek a szeme nehezebben tolerálja az enteriőr átható színvilágát.
Annak érdekében, hogy a fenntarthatóságot fokozzák és a helyi kistermelőket segítsék, a tojásokat lokális gazdaságokból szerzik be, a gazdák pedig közvetlenül az étterembe szállítják be az alapanyagot, ahol aztán chilaquiles (kukorica tortillákból álló hagyományos mexikói étel), taco, tükörtojásos hamburger és mindenféle friss és könnyű saláta készül belőle.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: The Raws)
étterem | tojás | mexikó | legsárgább | enteriőr | dizájner
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!