Az utazással és gasztronómiával foglalkozó TasteAtlas idén is összeállította a világ száz legjobb levesének listáját, amelynek élmezőnyében két magyar fogás is szerepel.
Mindkettő a felső negyedbe került, a húsleveles a 24., míg a gulyás a 16. lett.
A listát a sertéscsont-alapú, japán tonkocu rámen vezeti, majd a lengyel burgonyaleves, a Zurek következik, a dobogót pedig a török lencseleves zárja.
A negyedik helyen a thai kókuszos csirkelevest, a Tom Kha Gai-t találjuk, az ötödiken a mexikói lime-levest, a Sopa de Limát, a hatodik pedig a paraguayi bori-bori vagy vori-vori, sajtból és kukoricalisztból készült gombócokkal.
A hetedik a koreai ramen, a nyolcadik a thai Tom Yum, majd ismét egy koreai ramen, a shoyu ramen következik, a tízes listát pedig a finn lazacos burgonyaleves, a lohikeitto zárja.
Ez az öt hideg leves egy esős tavaszi napon is feldobja a hangulatot, itt pedig három különleges borsókrémlevest mutatunk egy kis csavarral.
(Forrás: 24.hu, képek: Getty Images)
húsleves | ramen | a világ legjobb | leves | gulyásleves
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!