A világ legjobb éttermében egy falat húst sem találsz

Ramus Kofoed séf azt követően döntött az étterem irányváltása mellett, hogy saját maga is változtatott étrendjén.

A Geranium sorra zsebeli be a rangos elismeréseket, három Michelin-csillaggal rendelkezik, megnyerte Dánia „Az év séfje” címét, a Bocuse d'Ort, 2022-ben pedig a világ legjobb éttermének választották. Érdekesség, hogy

az utóbbi címet azt követően nyerhették el, hogy levették a húst az étlapjukról.

A Geranium séfje öt éve kiiktatta a húst saját étrendjéből, januárban pedig a New York-i Eleven Madison Park és a San Francisco-i Atelier Crenn nyomdokaiba lépve határozta el, hogy eltávolítja az étlapról is.

Ehhez gyökeres változtatásra volt szükség és persze arra is, hogy néhány jellegzetes ételtől végleg búcsút vegyen.

A legújabb, őszi vacsoramenüt a gyermekeivel töltött horgászata inspirálta, de nem a szokásos módon. A rákot ugyanis pácolt karalábéból alkotta újra és úgy rendezte el a káposztát hozzá, minta az állat lábai lennének. A karalábét rákredukcióval keverte össze, hínárporral hintette meg, majd kaviárral tűzdelt vajas-fűszeres szószba helyezte a tökéletes végeredményért.

Szintén újdonságként kerülnek az asztalra az evőpálcikák, amelyek használata Kofoed szerint

egy gyönyörű étkezési mód, nem mellesleg pedig kedves gyerekkori emlékeket is felidéz benne.

Bár a hús elhagyása drasztikus váltást jelentett a konyhában, egy dolog nem változott: az ételek továbbra is a séf személyiségét tükrözik és azt a dán tájat, amely ihlette.

(Forrás: RobbReport, fotók: Facebook)

geranium | Dánia | a világ legjobb étterme | dán étterem | dán konyha | étterem

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom