Ezt a helyet választották a világ legjobb éttermévé

Menton városa elragadó hely, igazi üdülőövezet, ahol a tehetős francia nyugdíjasok és luxusra vágyó turisták remekül megférnek. Hosszú tengerparti séták és fagyizások mellett azonban a top gasztronómia is erősen képviselteti magát arra, mi több, a 2019-es év legjobb éttermét is ott találjuk. A Mirazur Mauro Colagreco argentin séf felségterülete, három Michelin-csillaggal honorált, és 2020 decemberéig kár lenne astalfoglalásba kezdenünk... esélytelen!

A 2010-es évek legnagyobb szenzációja, a dán Noma többszörös első helye után spanyol (El Celler de Can Roca, Girona), olasz (Osteria Francescana, Modena) és amerikai (Eleven Madison Park, New York) éttermek is élen végeztek a The World's 50 Best Restaurant választásán. A 2019-es befutó pedig a mentoni Mirazur lett.

Az éttermet egy harmincas évekből származó épületben találjuk, buja zöldövezetben, zavartalan panorámával a Földközi-tengerre. Konyhafőnöke és tulajdonosa is Mauro Colagreco argentin séftehetség, aki Párizsban, Makaóban és a világ számos pontján is üzemeltet egységeket.

A három Michelin-csillagos Mirazurban a top gasztronómia mediterrán vonala a főszereplő. Ezenbelül is a halételek, a kertek fiss zöldjei, az erdők gyümölcsei, gombái, rügyei. Jelszavuk, hogy minden "ultra friss", ami valóban teljesül is, hiszen van, hogy tizenöt perccel a halászat után már a konyhán filézik a halhúst.

Menüsort kár keresni, tényleg minden nap a séf fantáziájára van bízva, hogy mit alkot a csapat. Egy főre kétszázhatvan euró/vacsora áron lehet lefoglalni a Mirador Universe néven futó fantáziamenüt, ám közel egy évre előre már minden asztal foglalt.

Ez is érdekelhet:

Lehengerlő filmben méltatja Budapest éttermeit a CNN

Közel félórás videót készített a CNN Budapest gasztronómiai felpezsdüléséről, top éttermeiről és legtehetségesebb konyhafőnökeiről.

(Fotók: Getty Images, Unsplash, Mirazur Facebook)

menton | francia riviéra | Mauro Colagreco | világ legjobb étterme | mirazur

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom