Nem kell nagyon messzire menni.
2009 óta a World's 50 Best Bars az iparág legjobbjait ünnepli. A leginnovatívabb bárok kiválasztásában több száz szakértő vesz részt, a rangsor szigorú irányelvek alapján áll össze. Az idei lista tartogatott néhány meglepetést, például negyvennégy bár került be először a legjobbak közé.
„Az 51-100. helyen végzettek között huszonhat új belépő van, ami tulajdonképpen rekordot jelent számunkra” – mondta Mark Sansom, a World's 50 Best Bars szerkesztője. „Sokkal több úgymond másodlagos és harmadlagos város szerepel az idei listán, és remélhetőleg még több lesz az elkövetkező években.”
Az idei rendezvény – amelyet a londoni Camden Townban található Roundhouse-ban tartottak – huszonöt hónapos szünet után tért vissza; a tavalyi ceremóniát a világjárvány miatt virtuálisan rendezték meg.
A lista mintegy hatszáz iparági szakember voksaiból állt össze, a zsűri tagjai bartenderek, szeszesital-szakírók és koktélszakértők, akik azokról a bárokról szavaznak, amelyek szerintük a minőség és a vendégszeretet tekintetében kiemelkedőt nyújtottak.
A New York-i és londoni bárok a rangsor megalapítása óta uralják az élmezőnyt, az elmúlt évtizedben a New York-i Dante (2019), a Dead Rabbit (2016) és a PDT (2011) végzett az első helyen. A londoni bárok, köztük a The Connaught Bar (2020), az azóta bezárt Dandelyan (2018), a The American Bar (2017), az Artesian (2012–2015) és a Milk & Honey (2009–2010) pedig szintén bezsebeltek az adott évben egy-egy aranyérmet.
Idén immáron második egymást követő évben a London központjában található The Connaught Bar nyerte el a világ legjobbja címet.
Az Ago Perrone által vezetett csapat 2008-as megnyitása óta az iparág egyik kiemelkedő szereplője: a kifinomult vendéglátást kivételes italokkal ötvöző bár folyamatosan előkelő helyezést ért el a listán. A The Connaught Bar azzal hirdeti magát, hogy „egy csipetnyi időtlen eleganciát” idéz, hű marad elveihez, miszerint művészi, modern italokat mutat be méltóságteljes kiszolgálással. A bár itallapján a klasszikusok mellett ötletesebb koktélok is szerepelnek, az egyik ilyen ital, az Ellipses jégkockáin például ehető festékpöttyöket díszelegnek.
A lista második helyén a szintén londoni Tayer + Elementary, a harmadikon a barcelonai Paradiso végzett. Magyar bár nem került a top 100 közé.
A teljes listát ide kattintva lehet böngészni,
Közeledik az ünnepi időszak, érdemes tehát felfrissíteni a tudásunkat, már ami a koktélok elkészítését illeti. Van kilenc alkoholos ital, amit a szakértők szerint könnyen, gyorsan, néhány egyszerű hozzávalóval el tudunk készíteni, ráadásul még a vendégeket is lenyűgözhetjük velük.
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Getty Images, Pixabay)
World's 50 Best Bars | The Connaught Bar | legjobb | világ | Anglia | toplista
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!