Öt hozzávaló és 15 perc kell csak a világ legegyszerűbb energiagolyójához

Őszi-téli fáradtság ellen ennél jobbat nem találsz!

A világ legegyszerűbb energiagolyójához mogyoróvajra, datolyára, zabra, étcsokoládéra és chiamagra van szükség. A végeredmény pedig egy életmentő nassolni való, tele értékes rostokkal, fehérjével és egészséges zsírokkal.

Hozzávalók:

  • 1 csésze datolya kimagozva, beáztatva
  • 3 evőkanál mogyoróvaj
  • 1/4 csésze étcsokoládé apróra zúzva
  • 1 evőkanál chiamag
  • 2/3 csésze apró szemű zabpehely

Elkészítés:

  1. Elsőként a datolyát magozzuk ki, majd áztassuk be 10 percre annak érdekében, hogy megszívja magát nedvességgel és megpuhuljon!
  2. A datolyát csepegtessük le, tegyük a turmixgépbe és pürésítsük! Daráljuk le a zabpelyhet, és adjuk hozzá a datolyához! Tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és keverjük alaposan össze!
  3. Készítsünk kis golyókat a masszából, opcionálisan forgassuk bele kókuszreszelékbe!
  4. Fogyasztás előtt tegyük legalább 15 percre a hűtőbe!

Ez is érdekelhet:

Őszi piték – Egy tészta, három ízvilág

A töltelékek minden esetben megidézik a szezont.

(Fotó: Getty Images)

vegán | étel | desszert | egészséges | recept | energiagolyó

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom