A világ legdrágább salátája mellé a tál is a miénk lehet

A Los Angeles-i Beverly Hills Hotel fennállásának 110. évfordulóját egy ikonikus salátatállal ünnepli.

A szálloda Polo Lounge nevű éttermében az átlagosabb napokon negyvennégy dollárért (tizenhatezer forintért) kapható a saláta, mely az egyik helyi lovaspólósnak, Neil S. McCarthynak köszönheti a létezését. Az egyébként ügyvédként dolgozó férfi a ’40-es években a hely állandó vendége volt, és szerette maga eldönteni, milyen hozzávalók kerüljenek a tányérjára.

A McCarthy-saláta eredeti változata

Az étel klasszikus változata általában kétféle fejessalátát, grillezett csirkét, céklát, tojást és avokádót tartalmaz dijoni mustárral, pirított fokhagymával és balzsamecettel.

A szálloda a jubileumi évfordulóra azonban kreált egy luxusváltozatot

homárral, kaviárral és aranypehellyel,

melyet a francia Bernardaud porcelánház által készített tálban, egy üveg Dom Pérignon pezsgővel szolgálnak fel június 1. és december 31 között.

A saláta luxuskivitelben

Ennek ára a hotel alapításának évére tekintettel 1912 dollár (körülbelül 700 ezer forint), de ebben benne van a tál is, melyet a hotel híres rózsaszín-zöld banánleveles tapétája ihletett, és amelyet a vendégek hazavihetnek. A nem mindennapi fogásból származó bevétel egy részét egy Los Angeles-i műemlékvédelmi szervezet kapja majd.

A Polo Lounge

Talán nem téved nagyot, aki szerint jelenleg ez a világ legdrágább szállodai salátája, bár a túlárazott ételek mezőnye igen erős. A rekordot 2003-ban a londoni Hempel Hotel állította fel, ahol 635 fontért (284 ezer forintért) adták a Florette tengeri és földi salátát, amelyet Raymond Blanc séf készített a Florette nevű salátacég Nemzeti Salátahetének keretében.

A világ legdrágább hamburgere

Blanc kreációjában beluga kaviár, reszelt szarvasgomba, aranyforgáccsal megszórt burgonya, cornwalli rák és homár, valamint harminc éves balzsamecet kapott helyet. A világ legdrágább hamburgerét a holland Robert Jan de Veen állította össze, és ötezer euróért (majdnem kétmillió forintért) árulják a voorthuizeni De Daltons hamburgerezőben. Az Aranyifjú névre keresztelt fogást whisky aromájú füsttel ízesítik és olyan prémium összetevők kerülnek bele, mint a wagyu marha, a királyrák, a kaviár és a szarvasgomba.

Ha ezek után megjött a kedved egy jó kis salátához, kipróbálhatod ezeket a mennyei recepteket, és megtanulhatod a tökéletes vinaigrette titkát.

(Forrás: The Independent, képek: Dorchester Collection, De Daltons)

Polo Lounge | the beverly hills hotel | legdrágább | Neil S. McCarthy | amerikai egyesült államok | los angeles

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom