Ennyit kellene fizetned, ha megkóstolnád a világ legdrágább hasábburgonyáját

A hasábburgonya az egyik leggyakrabban fogyasztott köret a világon. A New Yorkban működő Serendipity3 étterem azonban úgy döntött, egészen új dimenzióba emeli a sült krumplit, hogy megalkossa azt a változatot, ami a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhet.

A Creme de la Creme Pommes Frites névre hallgató sült krumpli adagja kétszáz dollárba, azaz megközelítőleg 70 ezer forintba kerül, köszönhetően méregdrága összetevőinek.

Az alapja az Upstate Chipperbeck burgonya, amelyet Dom Perignon és J. LeBlanc pezsgő, valamint Ardenne ecet keverékében blansíroztak meg, mielőtt libazsírban megsütik. Ezt követően a burgonyát többféle szarvasgombával tálalják, majd ehető aranyporral díszítik. A sült krumplihoz úgynevezett Mornay mártást készítenek, amelyben szintén visszaköszön a szarvasgomba. A fogást végül kristálytányéron szolgálják fel.

Az étterem kreatívigazgatója szerint a Frederick Schoen-Kiewert séf által megalkotott ételkülönlegességért egész New York rajong, az pedig rendkívül megtisztelő a Serendipity3 étterem számára, hogy a világ legdrágább hasábburgonyájaként a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerülhetett.

Az étterem vezetője azt is elmondta, hogy a kétszáz dolláros burgonyát csak előzetes megrendelést követően lehet elfogyasztani. Emlékeztetett arra is, hogy a világ legdrágább turmixa, szendvicse és desszertje is a Serendipity3 nevéhez fűződik, így egy pokolian drága menüsort lehet összeállítani a New York-i étteremben.

Amikor valaki olcsó, gyorsan megvásárolható és laktató ételt keres, gyakran tér be a gyorséttermekbe egy hamburgerre. A szakácsok és Michelin-csillagos séfek is előszeretettel készítenek azonban burgereket, igaz, ezek olyan luxus alapanyagokat tartalmaznak, amiket nem mindennap kóstol az ember. Robbert Jan de Veen, a hollandiai De Daltons éttermem séfje egészen magas szintre emelte ezt, és megalkotta a világ legdrágább hamburgerét, ami ötezer euróba, azaz átszámítva közel 1,8 millió forintba kerül.

(Fotó: Serendpity3 és Guinness World Records)

hasábburgonya | rekord | gasztronómia | drága | sült krumpli | guinness

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom