Van benne wagyu, Beluga kaviár, fehér szarvasgomba, Iberico sonka és egy Macallan single maltból készült szósz is.
Amikor valaki olcsó, gyorsan megvásárolható és laktató ételt keres, gyakran tér be a gyorséttermekbe egy hamburgerre. A szakácsok és Michelin-csillagos séfek is előszeretettel készítenek azonban burgereket, igaz, ezek olyan luxus alapanyagokat tartalmaznak, amiket nem mindennap kóstol az ember.
Robbert Jan de Veen, a hollandiai De Daltons éttermem séfje egészen magas szintre emelte ezt, és megalkotta a világ legdrágább hamburgerét, ami ötezer euróba, átszámítva közel 1,8 millió forintba kerül.
A hamburgerben a világ legdrágább hozzávalóit használják fel. Van benne japán wagyu marhahús, fehér szarvasgomba, Paleta Iberico Bellota sonka, hagymakarika, Dom Perignon pezsgő, Beluga kaviár és királyrák is. Mindehhez jön egy sáfrányos, aranyborítású buci, amiben szintén van egy leheletnyi Dom Perignon. A hamburgerhez Kopi Luwak kávéból és a Macallan single malt whiskyből készült mártás is jár.
A világ legdrágább hamburgerét eddig Las Vegasban, a Mandalay Bay Casinóban készítették, és nagyjából ötezer dollárba került. Ebbe wagyu marhahús, libamáj és fekete szarvasgomba is került, de kísérőként egy üveg 1995-ös bordeaux-i Chateau Petrust is fogyaszthattak hozzá a vendégek, ami többe került, mi maga a hamburger.
A legendás Anthony Bourdain tudta, mitől lesz páratlan a húspogácsa, ha egy buciba kerül. Elővettük hát egy régi interjúját, amit a három évvel ezelőtt elhunyt szakács a Tech Insider-nek adott, és összegyűjtöttünk kilenc szabályt, amit a séf szerint be kell tartani a tökéletes hamburgerért.
(Fotó: De Daltons)
gasztronómia | De Daltons | hamburger | legdrágább
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!