Aurora Mazzucchelli olasz Michelin-csillagos séf osztotta meg tökéletes tortellini receptjét, amelyben a klasszikus tésztaételt levendulás töltelékkel dobta fel, hogy aztán ehető virágokkal is díszítse.
Az étel egyszerre elegáns és csábító, ha követjük a sztárszakács utasításait, garantált lesz a siker.
Hozzávalók:
A töltelékhez:
- 60 gramm tej
- 100 gramm tejszín
- 2 gramm levendula
- 300 gramm resztelt parmezán
A tésztához:
- 200 gramm rétesliszt
- 100 gramm finomliszt
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
A mártáshoz:
- 100 gramm vaj
- 20 gramm finomliszt
- 200 ml húsleves alaplé
- só
- frissen reszelt szerecsendió
A díszítéshez:
- 50 gramm őrölt mandula
- frissen reszelt szerecsendió
- opcionálisan ehető virágok
Elkészítés:
- Készítsük el a tölteléket! Melegítsük fel a tejet és a tejszínt egy kis lábasban 70 fokra, majd az edényt húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a levendulát! Hagyjuk két órán keresztül pihenni!
- A tészta minden hozzávalóját tegyük egy tálba, gyúrjuk homogén állagúra! Fedjük le folpackkal, és pihentessük 30 percig!
- Szűrjük lel a levendulát, hevítsük fel ismét a tejes tejszínt, adjuk hozzá a parmezánt!
- Osszuk ketté a tésztát! Tésztagéppel nyújtsuk ki egészen vékonyra! Halmozzunk teáskanál segítségével golyókat a töltelékből az egyik tésztalapra, majd vízzel enyhén nedvesítsük be a másik tésztát, és helyezzük rá! Vágjunk négyzeteket belőle úgy, hogy mindegyik közepén legyen egy töltelék, majd a sarkokat hajtsuk felfelé, hogy klasszikus tortellini formát kapjunk!
- A vajmártáshoz készítsünk rántást 20 gramm vajjal és a liszttel! Melegítsük fel az alaplét, és adjuk hozzá a rántáshoz, főzzük néhány percig, amíg sima nem lesz!
- Öntsük a mártást a turmixgépbe, adjuk hozzá a maradék vajat, sózzuk, ízesítsük szerecsendióval! Addig turmixoljuk, amíg krémes állaga nem lesz! Tegyük félre, tartsuk melegen a tálalásig!
- Enyhén sós vízben nagyjából két perc alatt főzzük tökéletesre a tortellinit! Szűrjük le a tésztát, dobjuk bele a meleg vajmártásba! Tálaláskor őrölt mandulával, szerencsendióval és ehető virágokkal kínáljuk!
Ez is érdekelhet:
(Fotó: Getty Images)
michelin-csillag | Michelin | recept | gasztronómia | séf | tortellini
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!