A legendás Anthony Bourdain tudta, mitől lesz páratlan a húspogácsa, ha egy buciba kerül. Elővettük hát egy régi interjúját, amit a három évvel ezelőtt elhunyt szakács a Tech Insider-nek adott, és összegyűjtöttünk kilenc szabályt, amit a séf szerint be kell tartani a tökéletes hamburgerért.
Ne bonyolítsuk túl!
Minden plusz alapanyagnál gondolkodjuk el azon, hogy tényleg jobbá teszi a klasszikus ételt? Vagy csak azért tennénk bele, hogy lenyűgözzük vagy meghökkentsük vendégeinket?
Használjunk burgonyás bucit!
Keressünk olyan receptet, amely burgonya hozzáadásával készül, hiszen így a hamburgerzsemle hosszabb ideig friss, puha maradhat, és a grillen is finomabban megpirítható!
Süssünk "egy darab jól ledarált, jó minőségű marhahúst!"
Vagy használhatunk két, kissé összenyomott, laposabb húspogácsát is egymásra rakva.
Ne féljünk a megolvadó sajttól!
Bourdain imádta a kéksajtos hamburgert, de mint minden ételnél, itt is kompromisszumokat kellett kötnie.
Egy kézzel meg kell tudni enni a hamburgert
"Szeretem a salátát egy hamburgerben, talán még a paradicsom is jó – mondja Bourdain. – De szerkezetileg megnehezíti az étkezést. Egy hamburger akkor jó, ha képesek vagyunk egy kézzel elfogyasztani."
Használhatunk ketchupot, esetleg majonézt
"Személy szerint helyeslem a ketchupot egy hamburgerben, talán a majonézt is, ha ragaszkodsz hozzá, de mielőtt belenyomod, kérdezd meg újra magadtól: jobb lesz így az ételem?"
Mérnöki precizitás az összeállításánál
"Tudod, a hamburger egy szép étel. Ha a fele kilóg, na az nem szép."
Felejtsük el a szalonnát!
Mielőtt bacont teszel a hamburgerbe, ismét tedd fel a kérdést: jobb lesz tőle az ételem? Talán... – ez lehet a jó válasz. De Bourdain véleménye szerint a szalonna felboríthatja a hamburger egyensúlyát, ezért inkább mellőzzük a használatát!
Ne készítsünk túl nehezen fogyasztható hamburgert!
"Azt hiszem, az egyik legnagyobb bűn az, hogy sokan olyan hamburgert készítenek, amelyet nehéz megenni. Ahol a buci és a hús aránya nem tökéletes; ahol vagy túl zsíros, vagy nem elég zsíros a hús; vagy egyszerűen a többi átkozott alapanyag nem tartja úgy össze, ahogy Isten kitalálta."
Ahogy egyre melegszik az idő, úgy vesszük elő mind szívesebben a kerti grillt. Mutatunk három elképesztő receptet, ami méltó arra, hogy megnyissa ezt a rendhagyó a BBQ-szezont.
(Fotók: Getty Images)
tökéletes | trükkök | séf | anthony bourdain | hamburger | tippek
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!