Füstölt lazacos Eggs Benedict a világ egyik legnépszerűbb brunch étele, nem véletlenül.
A sós, füstölt lazac íze, a lágy hollandi mártás és a buggyantott tojás olyan kiegyensúlyozott kombinációt alkot, aminek minden falatja aranyat ér. Ráadásul otthoni körülmények között is elkészíthető, csupán néhány alapszabályra kell különösen odafigyelni ahhoz, hogy villásreggelinkkel a luxuséttermek konyháját idézzük meg.
Hozzávalók:
• 4 tojás
• 2 evőkanál fehérborecet
• 2 bagel kettévágva
• egy kis vaj
• 8 szelet füstölt lazac
• apróra vágott metélőhagyma – opcionális a tálaláshoz
A hollandi mártáshoz:
• 2 teáskanál citromlé
• 2 teáskanál fehérborecet
• 3 tojássárgája
• 125 g natúr vaj kockára vágva
Elkészítése:
1. Elsőként készítsük el a hollandi mártást! Tegyük a citromlevet és az ecetet egy kis tálba, adjuk hozzá a tojássárgáját, és habverővel keverjük habosra! Közben forraljunk egy kevés vizet, helyezzük rá a tálat és keverjük folyamatosan mindaddig, amíg be nem sűrűsödik. Fokozatosan adagoljuk hozzá a vajat, vigyázzunk azonban arra, hogy ne csapódjon ki! Ha elkészült, takarjuk le, hogy melegen tartsuk!
2. A buggyantott tojásokhoz forraljunk fel egy nagyobb, magasabb falú edényben vizet, öntsük bele a fehérborecetet! A víz akkor tökéletes, ha gyöngyözve forr. Ekkor egy merőkanállal keverjük meg a víz közepét, hogy kis örvény keletkezzen, ide csúsztassuk bele egyesével a felütött tojásokat! Ahhoz, hogy a közepe még folyjék, nem szabad három percnél tovább főznünk! Lyukacsos merőkanállal, óvatosan szedjük ki az elkészült tojást!
3. A kettévágott bageleket enyhén pirítsuk meg, vékonyan vajazzuk, majd mindkét felére tegyünk egy-két szelet füstölt lazacot! Helyezzük rá a buggyantott tojást, kanalazzunk rá a hollandi mártásból, és ízlésünk szerint díszítsük apróra vágott metélőhagymával!
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images)
reggeli | brunch | villásreggeli | recept | benedektojás | tojás
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!