Az elmúlt hetekben a TikTokon minden, de tényleg minden egyetlen tésztaételről szólt. A finn recept viszont egyáltalán nem számít különlegesnek vagy formabontónak, hacsak nem azt vesszük alapul, hogy szinte magától készül el. De hogyan lett egy egyszerű ételről készített videó világszenzáció? Eláruljuk.
A TikTok az egyik legnépszerűbb videómegosztó oldalnak számít elsősorban a millenial és a Z generáció körében, de nem csupán a vicces kihívások terjednek ott szélsebesen, hanem a pofonegyszerű, kreatív ételreceptek is. Korábban már meghódították a netet a görög joghurtos bagelek, most pedig egy sült fetás tészta került a figyelem középpontjába, hogy a nulla főzési tapasztalattal rendelkező fiataloknak is konyhai sikerélményt biztosítson.
A sült fetás tészta azonban nemcsak a TikTokot hódította meg, hanem vírusvideóként átterjedt a Facebookra is, így ma már nem kizárólag a tinik beszélnek a négy hozzávalós fogásról, hanem a boomerek is.
A folyamatot Jenni Hyrien gasztroblogger indította el, aki több mint két évvel ezelőtt tette közzé uunifetapasta nevű étel receptjét, melyet aztán nemrégiben MacKenzie Smith gasztroblogger is elkészített.
@feelgoodfoodieBaked feta pasta with cherry tomatoes!! Recipe on blog • Inspired by @grilledcheesesocial ? #tiktokpartner #LearnOnTikTok #fetapasta #recipes♬ original sound - Feel Good Foodie
Az erről szóló videót január 29-én megosztotta a TikTokon, ahol mások is villámgyorsan átvették, köztük a Feelgoodfoodie is, a maga 900 ezer követőjével.
Smith videóját eddig a pillanatig 7,8 millió alkalommal tekintették meg, a #bakedfetapasta hashtaggel ellátott videókat pedig összesen 48 milliószor játszották le a TikTokon.
Ma már számos alternatív recept is megjelent, vegán, csökkentett szénhidráttartalmú, keto és gluténmentes verziók is vannak.
Így készítsd el az eredeti recept szerint!
Dobj pár koktélparadicsomot egy hőálló tálba néhány gerezd fokhagymával és egy darab fetával!
Önts rá egy kevés olívaolajat, süsd körülbelül fél óráig, amíg a feta kissé megbarnul, a paradicsomról pedig elkezd leválni a héja! Szórd meg frissen aprított bazsalikommal, és keverd össze a főtt tésztával!
Egyszerű, nagyszerű
Egyetlen serpenyő és néhány okosan összeválogatott hozzávaló kell ahhoz, hogy minden erőfeszítés nélkül fantasztikus tésztaételek kerüljenek az asztalra. Egy fárasztó munkanap után keveseknek van kedve hosszú időt a konyhában tölteni, így aztán a hétköznapokban különösen felértékelődnek a gyorsan, egyszerűen elkészíthető egytálételek. Ezek közül mutattunk hármat, amelyek a friss zöldségösszetevőiknek köszönhetően egészségesek és tápanyagdúsak. Ezekkel pedig a kezdők sem vallanak kudarcot.
(Fotók: Pixabay, Unsplash, Getty Images)
gasztronómia | recept | feta | sült feta | tiktok
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!