A snack 1964 óta komoly szerepet játszik a NASA műveleteiben.
Bizonyos helyzetekben mindannyian hajlamosak vagyunk ragaszkodni berögződéseinkhez, babonáinkhoz, annak érdekében, hogy szerencsével járjunk. A szokásainkat bevethetjük egy állásinterjú során, a sportolók egy-egy fontos mérkőzés előtt nyúlnak rituáléjukhoz, a NASA mérnökei pedig a történelmi pillanatokban vetik be a csodafegyverüket,
a földimogyorót.
Hatalmas mérföldkő a nemzetközi űrtörténelemben, hogy a Perseverance sikeres landolást hajtott végre a Marson. A NASA tudósai nemcsak szakmai tapasztalataikat vetették be a siker érdekében, hanem hagyományos snackjüket is. A babonájuk még Neil Armstrong holdra szállását megelőző időszakra datálható és a Ranger 7 küldetéshez kapcsolódik.
Az első hat Ranger küldetés kudarcot vallott, ezért a Ranger 7 indulási napján mindenki rendkívül feszült volt. Dick Wallace küldetéspálya-mérnök egy-egy marék mogyorót adott a munkatársainak, hogy csökkentse a stresszt.
Később minden alkalommal, amikor nem ettek mogyorót, valami probléma vetődött fel a küldetéssel kapcsolatban, így például késleltetni kellett az indulást. Amikor azonban mogyorót ettek, minden a legnagyobb rendben zajlott. Nem csoda, hogy a Perseverance Marson történő landolásakor is a kritikus pillanatokban rengeteg földimogyoró volt az űrállomáson.
Gondolkoztál már azon, milyen illata lehet a világűrnek? Mi becsületesen bevalljuk, hogy még soha – de most erre a nem kicsit elvont kérdésre ad választ az Eau de Space. Nemrég pedig az is kiderült, milyen bőrönddel utazunk majd a Marsra
(Fotók: NASA)
perseverance | földimogyoró | Mars | űr | nasa
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!