Láthatóvá teszik a láthatatlant a Lánchídnál

Mindig térdre borulunk az átlag feletti kreativitással rendelkezők előtt, főleg egy olyan szakmában, mint a vendéglátás, vagy még tovább szűkítve a kört, a koktélkészítés. Mert valljuk be: hiába létezik százféle alapanyag és ezerféle variáció, az egymáshoz idomuló összetevők megtalálása, plusz egy dekoratív és ellenállhatatlan ital kitalálása nem csettintésre jön. Úgy tűnik, a Leóban valamilyen kreatív szupererő birtokában lehetnek, ugyanis a csapat megint valami ötletdús dolgot alkotott.

Persze, ez senkit nem ért meglepetésként, hiszen Dreghiciu Gáborék bizonyos időközönként feltekerik az őrlángot és belobbantják a budai báréletet. Így történt ez most is, igaz, ezúttal nem a koktélok otthonának számító rooftopon, hanem a Hotel Clark földszintjén.

December elején debütált az ott található Leo Bistro klasszikus bárjának hét italból álló új signature koktéllapja, melyet öt kristály és egy japán spirituális vízkutató megfigyelései inspiráltak.

Masuro Emoto életét a vízben elrejtett titkos üzenetek megfejtésének szentelte. A japán üzletember megmutatta, hogy a különböző külső hatások megváltoztatják a vízkristályok formáját, és ezáltal a víz tisztítható, pozítív energiákkal ruházható fel.

A legtökéletesebb állapot eléréséhez öt kristályon keresztül vezetett az út. A szodalit, a tigrisszem, az aventurin, az ametiszt és a vörös jáspis energiáinak és rezgéseinek hatására érezhetően átalakul a víz szerkezete, íze.

Aventurin

A Leo új itallapja erre az öt kristályra épül, hiszen amennyiben egy kancsó vizet is átalakítanak, akkor a nagyjából 70%-ban vízből álló szervezetünkre is pozitívan hatnak.

Jasper és Flower of Life

Az ásványokat és azok emberekre gyakorolt energiáit Dreghiciu Gábor és csapata közel fél évig tanulmányozta, hogy a lehető legalkalmasabb összetevőkkel támogassa meg a kövekhez kapcsolt koktélokat. Az elkészült alkotások így nemcsak színben kapcsolódnak a kristályokhoz, hanem az akár húsz összetevő kombinációjában is.

Sodalite és Tiger Eye

Az alkotófolyamat itt nem állt meg. Kreatív, fából készült, vakkóstolós itallapot készítettek, így, ha igazán bátrak vagyunk, csukott szemmel, az ásványi energiák érzékelésével is választhatunk a menüről.

Amethyst

Az öt alapital mellé a Nagy Egésszel való Egyesülés szimbóluma, mindennek a közepén álló, az Élet Virága is kapott két koktélpárt. A Mizuwari, klasszikus japán kevert ital, mely japán whiskey és víz kombinációja, amit természetesen tisztított Emoto vízzel készítenek a Leo bartenderei. Mellette a Flower of Life ennek az italnak egy banánhabbal, copaibával variált twist-je.

Mizuwari

A Leo csapata ezúttal is teljesen egyedi, spirituális utazásra viszi látogatóit, melynek célja, hogy “láthatóvá tegyék a láthatatlant”.

víz | bistro | itallap | koktélok | leo | kristály

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom