A koktél, amely túlélte a Titanicot, hogy legendává váljon

A Bee’s knees az 1920-as évek ikonikus itala volt, hogy aztán a Titanicot túlélve igazi klasszikussá váljon.

Egy bizonyos Mrs. Margaret Brown, azaz elsüllyeszthetetlen Molly Brown nevéhez fűződik a ginből, citromból és mézből álló koktél, melynek eredetéhez egészen az 1920-as évekig kell visszamennünk az időben.

Brown enyhén szólva is lenyűgöző asszony volt. Miután ugyanis elvált férjétől, jegyet váltott a világ legnagyobb utasszállító hajójára. A Titanic katasztrófáját túlélve nőjogi aktivista lett, aki a nők hátrányos munkahelyi megkülönböztetése ellen harcolt. Négy nyelven beszélt, indult az Egyesült Államok szenátusi tagságáért akkor, amikor a nőknek épphogy szavazati joga lett. Később folyamatosan ingázott az USA és Franciaország között, ahová először humanitárius segítségért, később pedig a párizsi életmód öröméért érkezett.

Magának a koktélnak a receptje elsőként a Boothby's World Drinks and How to Them 1930-as kiadásában jelent meg, akkor narancslé hozzáadását is tartalmazta a receptúra. Ma gyakran változtatják az összetevőit, hiszen különleges ízvilágot kaphatunk akkor, ha a citromot grépfrút cseréljük, vagy a ginhez rozmaringot teszünk.

Bee’s knees koktél hozzávalói:

  • 60 ml gin
  • 20 ml citromlé
  • 20 ml mézszirup (ízlés szerint)

Elkészítése:

Egy shakerbe halmozzunk jeget, öntsük rá az összes hozzávalót, majd alaposan rázzuk 10-12 másodpercig! Öntsük egy martinis pohárba, díszítsük citromhéjjal vagy citromszelettel!

+ 1 tipp: Nem kell vacakolni az itallal, hiszen önmagában is fantasztikus, de ha még különlegesebbé kívánjuk tenni, adjunk hozzá néhány csepp rózsavizet vagy levendula aromát!

A tavasz már beköszönt az ablakon, itt az ideje, hogy ihletet merítsünk a friss fűszernövényekből néhány egyszerűen elkészíthető koktélhoz!

(Fotók: Getty Images)

koktél | gasztronómia | recept | gin

FOLYTASD EZZEL

A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?

Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom