A Kés-Villa-Buda tizenkét étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, tele tradicionális fogásokkal.
Lépten-nyomon felvetődik a kérdés: hol ehet az ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a borjúpaprikás, hol érdemes csülköt kérni, és hova kell elzarándokolni egy tisztességes túrógombócért?
Buda Étlapja megadja a választ, és olyan körképet kínál, ami megmutatja, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.
Nevezhetjük Best of Budának is: az egyesület tagéttermei ugyanis azt az ételüket írták Buda Étlapjára, ami slágernek számít törzsvendégeik körében, másképp fogalmazva, amit ha levennének kínálatukból, minimum lázadás törne ki.
Buda Étlapja megtalálható ezentúl mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető, továbbadható, de akár egy Airbnb-szoba falára is hasznos lehet kitűzni, segítve azokat, akik nyitottak az autentikus budai, vagy ha úgy tetszik, magyar gasztronómiára.
A Kés-Villa-Buda tizenkét budai éttermet tömörítő egyesület, mely elsődlegesen a budai, polgári vendéglátás és a magyar konyha népszerűsítését tűzte ki céljául. Az alapötlet: a békebeliséget – már ami a rá jellemző étkezési kultúrát, nosztalgikus légkört illeti – visszahozni a divatba. Újra megmutatni annak létjogosultságát, értékeit a mindennapokban – elsősorban a fővárosi (nem csak Budán élő) lakosságnak, másodsorban a Budapesten hétvégéket töltő hazai közönségnek (különös tekintettel a családokra), harmadrészt pedig a külföldi turistáknak, akik keresik az autentikus magyar éttermeket, ahol megismerhetik hazánk tradicionális ízeit, és magas színvonalú vendéglátásban lehet részük.
A Kés-Villa-Buda alapítótagjai:
- Jardinette
- Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
- Mezzo Music Restaurant
- Spíler Buda
- Náncsi néni vendéglője
- Földes Józsi vendéglője
- Hadik
- Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
- Émile
- Kéhli
- Pasarét Bisztró
- Promontor Kertvendéglő
Ez is érdekelhet:
ajánlat | étterem | klasszikus | étlap | magyaros | hagyományos
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!