Így készült a 42 Restaurant & Bar.
Egy gyönyörű kék ház, avagy a Széchényi tér 23. ad otthont a 2018-as év séfje-díjas Barna Ádám és a tulajdonos, Varga Sándor 42 fő befogadására tervezett fine dining éttermének, amit a Studio Arkitekter csapata fűszerezett meg kompromisszummentes világlátásával a még magasabb minőségért.
A gourmet étterem high-end színvonalát tökéletesen kiegészítik a belsőépítészeti tervezés tudatosan felépített lépései, valamint a felhasznált anyagok,
hiszen az interior dizájn épp olyan, mint a chef művészete: csakúgy, mint egy ötcsillagos fogás esetén, a kiváló alapanyagok, a választott technológia, valamint az extra hozzávaló, a csipet kreatív szemlélet garantálja a kifogástalan végeredményt.
Az olyan dizájnelemek, mint a bárpult mögötti tálalószekrényben is megjelenő tölgyfa, az asztalokon és egyedi tapétaként a falon diszkréten visszaköszönő márvány, a meleg hangulatvilágítás a tasting menüsor elfogyasztásával összhangban kísérnek egy izgalmas utazásra a pompa világába.
Egy olyan útra visznek el, melyen az eleganciát és a kifogástalan luxus élményt nem a vörös szőnyeg, hanem a szerviz minősége, a minden érzékre ható ízek, illatok és látvány biztosítja. Extra csavar, hogy a Michelin-várományos étterem neve nemcsak a 42 főre utal, akik helyet kaphatnak ezen a váratlan gasztronómiai és dizájnutazáson, hanem A Galaxis útikalauz stopposoknak című könyv szerinti élet értelmére, a 42-re is.
Az élményfókuszú gasztrókalandot további, a hétköznapitól eltérő, apró részletekkel tette gazdagabbá Csap Viktor és a Studio Arkitekter csapata, mint a már említett márvány és fa anyagokból, valamint a tükröződő lapokból született signature bárpult, a fényes, fekete padló, az újraértelmezett neon fények és falikarok, valamint a puha, piton borítású kanapék.
A 42 Restaurant & Bar a katarzis élményt és az élet értelmének hedonista válaszát komplexen teremti a szemnek és a szájnak: gyönyörködni és ízlelni.
Alapvetően vendéglátásra fókuszáló belsőépítészeti és tervezőirodaként működnek. Elsősorban éttermekben, valamint szállodákban ügyesek, mert ezeknek a helyeknek a dizájnját, funkcionalitását értik jól – azaz, hogyan kell egy üzletet úgy kitalálni, hogy sikeresen működjön, és a vendégek jól érezzék magukat. A Studio Arkitekter-portrénk itt olvasható.
enteriőr | 42 | étterem | studio arkitekter | dizájn | esztergom
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!