Dübörög a specialty láz, lassan annyi a szakértő, mint az influenszer. Egyes helyek tizenkétféle kávét adnak, melyeknek a nevét is nehéz megjegyezni, mások szerint a kevés az új elég. Vannak, akiknek keserű az újhullámos, de nehezen találják az igazi olaszt. Kéthavonta barista olimpia van, miközben mindenki szerint a legnehezebb jó munkaerőt találni.
A fenti sorok nem tőlünk származnak, hanem a május 9-i esemény résztvevőitől. Véleményük szerint töretlen, sőt, fokozódó igény van a kávéra és a közösségi kávézásra, vendéglátóhelyként mégis egyre nehezebb eligazodni a kávés világban. A Piqniq Budapest következő eseményén a hazai kávéhelyzetet járják körbe, illetve a kávés kínálat alapvető kérdéseire kaphatunk választ a Horizontban.
Ezek pedig:
- Vendéglátóhelyként milyen kávét adjak?
- Specialty vs. olasz? – Előnyök, hátrányok
- Hogyan lehet jövedelmező a kávébiznisz?
- Meg lehet élni csak a jó kávéból?
- Mi a helyzet az eszközökkel? Saját vagy bérelt eszközök előnyei/hátrányai, gazdaságosság
- Van-e különbség a budapesti és a vidéki kávézási szokások között?
- Mit adjak a kávéhoz? – A kávézás kiegészítői: cukor, tej, édesítő trendek
- Hogyan tekintsünk az alternatív tejekre?
A program 18 órakor előadásokkal (Hazai kávékörkép – Tóth Sándor, A kávébiznisz munkaerőpiaci kihívásai – Csatlós Csilla) kezdődik, majd Hogyan fejlődik a kávékínálat Magyarországon? címmel beszélgetéssel folytatódik (résztvevők: Bajkó Péter, Balázsi Péter, Bosznai Tibor, Tóth Sándor). Ezt követően kötetlen hangulatú networkinggel zárul az este.
Az eseményre főként azokat várják, akik üzletnyitás előtt állnak, vagy már meglévő helyet üzemeltetnek, és bővítenék ismereteiket kávé témában, illetve azokat is, akik kíváncsiak – magánemberként vagy vállalkozóként –, mi a helyzet a magyar kávépiacon, milyen lehetőségek és milyen kihívások várnak azokra, akik kávét adnak.
A május 9-i estre 3500 forintba kerülnek a jegyek, a limitált Horizont menüvel pedig 5100 forintért vehetünk részt rajta.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Unsplash)
készítés | workshop | kávézó | budapest | barista | körkép
A kiberbiztonság téged is érint! Mit is jelent valójában?
Így élheted meg az ünnepi hangolódást egy csodás kastély birtokán itt, a szomszédunkban

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!